20 Δεκεμβρίου 2020

Χιλιομετρική χρέωση διοδίων. Στην Πιερία πότε;

Γράφει ο Σπύρος Κουλκουδίνας

Φαρμακοποιός MSc -Πολιτευτής Ν.Δ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2021 και για πρώτη φορά στην Ελλάδα, η χιλιομετρική χρέωση διοδίων, μέσω του συστήματος Hybrid. 

Με τη βοήθεια του προηγμένου τεχνολογικά συστήματος, που υπολογίζει την πραγματική απόσταση που έχει διανύσει το όχημα σε έναν αυτοκινητόδρομο.

Διάβασα με ικανοποίηση τις σχετικές ανακοινώσεις του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών που αφορούν βέβαια την εφαρμογή του συστήματος στην Ολυμπία Οδό.
Πιστεύω ότι υπάρχει σήμερα μια εξαιρετική ευκαιρία να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την εφαρμογή της χιλιομετρικής χρέωσης διοδίων και στον αυτοκινητόδρομο Αιγαίου που διέρχεται από την Πιερία. Εξάλλου η παραδοχή για την αδικία που έχει υποστεί η Πιερία όπως και άλλες περιοχές της χώρας από την αύξηση των σταθμών διοδίων είναι πλέον ομολογημένη.

Η ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ο υπουργός Κ.Καραμανλής και ο υφυπουργός Γ. Κεφαλογιάννης τόνισαν πως «με την εφαρμογή του συστήματος αυτού, θα διορθωθεί μία αδικία και λύνεται ένα ζήτημα που θέτουν οι πολίτες εδώ και χρόνια».

Πιστεύω ότι το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της Πιερίας, ιδιαίτερα αυτών του βορρά και του νότου που διέρχονται σταθμούς διοδίων για τις καθημερινές τους μετακινήσεις, πρέπει να ικανοποιηθεί.

Αυτές τις σκέψεις και ταυτόχρονα το αίτημα των πολιτών μετέφερα με επιστολή μου στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή και στον Υφυπουργό Γιάννη Κεφαλογιάννη και σ’ αυτή την κατεύθυνση πιστεύω ότι πρέπει να κινηθούν και άλλοι φορείς του τόπου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: