6 Δεκεμβρίου 2020

Νιγηρία : Αίσιο τέλος για τους ναυτικούς που ήταν όμηροι – Επιστρέφουν στην Ελλάδα

Σε λίγες ημέρες αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι τρεις έλληνες ναυτικοί που απήχθησαν από πειρατές στη Νιγηρία, πριν από δύο εβδομάδες. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι όλοι καλά στην υγεία τους και διαμένουν σε ξενοδοχείο στη Νιγηρία.

Πρόκειται για τον καπετάνιο και δύο μέλη του πληρώματος, τους οποίους απήγαγαν οι πειρατές έπειτα από ρεσάλτο στο δεξαμενόπλοιο «ΣΤΕΛΙΟΣ Κ».

Η επίθεση έγινε στα ανοιχτά του κόλπου της Γουινέας ενώ το πλοίο είχε κατεύθυνση προς το Λάγος. Το δεξαμενόπλοιο «Στέλιος Κ» είχε ξεκινήσει από τον Πειραιά με κατεύθυνση προς το Λάγος της Αφρικής υπό τη σημαία του Τόνγκο.
 

Απέδωσαν οι διαπραγματεύσεις

Η εταιρεία σε συνεργασία με την ασφαλιστική εταιρία κατάφεραν και βρήκαν την χρυσή τομή με τους απαγωγείς, ως προς το ποσό των λύτρων που δόθηκαν ως αντάλλαγμα για την ελευθερία των ελλήνων ναυτικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, και οι τρεις απαχθέντες είναι πολύ καλά στην υγεία τους, και ήδη σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες διαδικασίες για τον επαναπατρισμό τους.

Ανάσα για τις οικογένειες

Τα νέα αυτά ήταν το καλύτερο δώρο για τις οικογένειες των ναυτικών που τόσο καιρό αγωνιούν. Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια της μητέρας ναυτικού που κρατείτο όμηρος.

«Να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να φέρουν πίσω το παιδί μου. Ό,τι θα έκαναν για το δικό τους παιδί, να κάνουν και για αυτά τα παιδιά» είπε η μητέρα ενός από τους ναυτικούς που βρίσκονται όμηροι.

«Είναι νέα παιδιά και έχουν οικογένειες, έχουν παιδάκια που τους περιμένουν» συνέχισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: