5 Δεκεμβρίου 2020

Επέτειος Γρηγορόπουλου: Απαγόρευση συναθροίσεων και κλειστοί έξι σταθμοί του μετρό την Κυριακή

Κλειστοί θα είναι έξι σταθμοί του μετρό την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου, ανήμερα της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με απόφαση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, στις 8:00 το πρωί της Κυριακής θα κλείσουν οι σταθμοί Ομόνοια, Πανεπιστήμιο, Σύνταγμα, Ακρόπολη, Μοναστηράκι και Βικτώρια στις γραμμές 1,2 και 3 του Μετρό.

Από τους παραπάνω σταθμούς οι συρμοί θα διέρχονται χωρίς στάση, ενώ το τραμ θα λειτουργήσει κανονικά.

Απαγόρευση συναθροίσεων

Νωρίτερα, έγινε γνωστή η απόφαση του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, αντιστράτηγου Μιχάλη Καραμαλάκη, για την απαγόρευση των συναθροίσεων κατά την αυριανή επέτειο, η οποία δημοσιεύτηκε και στο ΦΕΚ.

Ειδικότερα, η απαγόρευση ισχύει για αύριο 6 Δεκεμβρίου, από τις 05.00 το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα και προβλέπει πρόστιμα σε περίπτωση παραβίασης της, για τους διοργανωτές 5.000 € στα νομικά πρόσωπα και 3.000 € στα φυσικά πρόσωπα και για τους συμμετέχοντες 300 €.

Η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ για την απαγόρευση των συναθροίσεων αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Λόγω των επιτακτικών αναγκών αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού COVID -19, με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, απαγορεύονται σε όλη την επικράτεια, όλες οι δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, στις οποίες συμμετέχουν (4) ή περισσότερα άτομα, από 05:00 ώρα έως και την 24:00 ώρα της 6ης Δεκεμβρίου 2020.

Για τους παραβάτες, υπό την επιφύλαξη της εφαρμογής άλλων κυρώσεων που προκύπτουν από την κείμενη νομοθεσία, προβλέπονται οι ακόλουθες κυρώσεις:

- διοικητικό πρόστιμο (5.000) ευρώ στα νομικά πρόσωπα και (3.000) ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, που διοργανώνουν δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις και

- διοικητικό πρόστιμο (300) ευρώ στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια: