28 Δεκεμβρίου 2020

Δήμος Κατερίνης: Η Δημοτική Αστυνομία καθημερινά στη μάχη για την προστασία της δημόσιας υγείας

Πολυδιάστατη είναι την περίοδο αυτή, η δράση της Δημοτικής Αστυνομίας, που παράλληλα με τους καθημερινούς στοχευμένους ελέγχους στην πόλη για την τήρηση των περιοριστικών μέτρων, τη διενέργεια ελέγχων από κοινού (μικτά κλιμάκια) με τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας, υποστηρίζει καθημερινά στην Ανδρομάχη (Εμποροπανήγυρη), τη λειτουργία του Κέντρου Δειγματοληψίας τεστ covid με τη μέθοδο drive through.

Επιπλέον, συνέδραμε και στη διανομή τροφίμων και ειδών Βασικής Υλικής Συνδρομής στους 1827 ωφελούμενους του ΤΕΒΑ & του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης.

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι πολίτες του Δ. Κατερίνης τηρούν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού

Συγκεκριμένα, κατά το δεκαήμερο κοινών ελέγχων Δημοτικής Αστυνομίας Κατερίνης και Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας ενθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν σχετικά με την τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του κορωνοϊού, καθώς από τους καθημερινούς ελέγχους που διενεργεί αποκλειστικά η δημοτική αστυνομία αποδεικνύεται ότι και οι πολίτες που κινούνται εντός των ορίων του Δήμου Κατερίνης, στη συντριπτική τους πλειοψηφία τηρούν τα μέτρα της χρήσης μάσκας, των αποστάσεων που πρέπει να υπάρχoυν κ.λ.π.

«Στον Δήμο Κατερίνης, με την καθοριστική συνδρομή και της Δημοτικής Αστυνομίας, θα συνεχίσουμε να συμβάλλουμε με δράσεις, ενέργειες και πρωτοβουλίες στην αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης. Παράλληλα όμως είναι σημαντικό να λειτουργούμε και όλοι στην καθημερινότητά μας, με αίσθημα ατομικής ευθύνης και υπευθυνότητα» σημειώνει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Σύμφωνα με δήλωση του αρμοδίου Αντιδημάρχου, Κώστα Φιλοκώστα, οι συνεχιζόμενοι έλεγχοι είναι σημαντικοί, καθώς περιορίζουν, σε υψηλό βαθμό, τους κινδύνους διασποράς του κορωνοϊού στον Δήμο Κατερίνης.

«Ευχαριστώ τον Αστυνομικό Διευθυντή Πιερίας και τα στελέχη του για την καλή συνεργασία που έχουμε, ευχαριστώ όμως και τους δημότες της Κατερίνης και ευρύτερα τους πολίτες που έρχονται από άλλες περιοχές προκειμένου να διεκπεραιώσουν υποθέσεις τους στην Κατερίνη, διότι σε μεγάλο βαθμό, τηρούν υπεύθυνα και με ευλάβεια τα περιοριστικά μέτρα. Θεωρώ ότι οι έλεγχοι είναι επιτυχείς, έχουν ήδη καταγράψει θετικά αποτελέσματα και θα συνεχιστούν.

Τέλος, να ευχηθώ χρόνια πολλά και καλές γιορτές. Καλώ όλους και την εορταστική περίοδο, να συνεχίσουμε να τηρούμε τα υποδεικνυόμενα, από την Πολιτεία, μέτρα ώστε να περάσουμε και την επόμενη περίοδο με υγεία», αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Φιλοκώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: