24 Δεκεμβρίου 2020

Προσαρμοσμένη στις επιταγές της κυβέρνησης η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας

Γράφει ο Σαββίδης Παναγιώτης
Έκπληξη προκαλεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας που μετά από 8 μήνες πανδημίας «covid» με την εξάπλωση και τους θανάτους να κατατάσσει την Πιερία σε «κόκκινο» νομό, να νουθετεί όλους εμάς να μην μιλάμε, να μην λέμε την άποψή μας, να μένουμε άβουλοι και απαθείς σε αυτά που μαθαίνουμε, για τις ελλείψεις που υπάρχουν στο δημόσιο σύστημα υγείας και πιο συγκεκριμένα στο νοσοκομείο της Κατερίνης. 

Είναι δεκάδες ιατρικοί σύλλογοι, ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, νοσηλευτών, σωματεία εργαζομένων σε όλη την Ελλάδα που έχουν αναδείξει τα κενά που υπάρχουν στα δημόσια νοσοκομεία, με ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών, βοηθητικού προσωπικού, μέσων και υποδομών.

Ορισμένοι από την πλειοψηφία της διοίκησης του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας γιατί θέλουν «σιγή ιχθύος» για όλα τα παραπάνω ζητήματα;

Επιτίθενται με άκομψο και απαράδεκτο τρόπο σε όλους αυτούς που ανησυχούν και επιζητούν λύσεις, γιατί πονάνε και πληρώνουν αυτό το σύστημα υγείας, που αποσαθρώνουν και απαξιώνουν διαχρονικά όλες οι αντιλαϊκές κυβερνήσεις τα τελευταία τουλάχιστον 20 χρόνια.

Οι δικοί τους συνάδελφοι επιστήμονες γιατροί από την Αθήνα ανέδειξαν με τα πιο μελανά χρώματα για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.

Τους λέτε ψεύτες; Είχαν σκοπιμότητα; Είναι αλλιώς η κατάσταση; Πείτε μας ποια είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο της Κατερίνης; Βγείτε και μιλήστε κύριοι της πλειοψηφίας του Ιατρικού συλλόγου Πιερίας.

Βγείτε και μιλήστε πρόεδρε του Ιατρικού συλλόγου κύριε Ηρακλή Τσανικίδη που και ο ίδιος νοσήσατε από τον «covid» και αφήστε τον φθηνό συνδικαλισμό της λάσπης και της συγκάλυψης.

Είναι μνημείο υποκρισίας να μιλάτε για πολικαντισμό και καριέρες όταν οι ίδιοι αποτελείται στελέχη του κυβερνώντος κόμματος και είστε εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας (θεμιτό και δικαίωμα σας αυτό).

Αυτό δεν ακυρώνεται με την ιδιότητα του γιατρού (έχετε πολιτική άποψη για τεκταινόμενα του κλάδο σας) όπως θέλετε έντεχνα να δείξετε, για να περάσετε καμουφλαρισμένα την κυβερνητική γραμμή, που θέλει τον λαό φιμωμένο, να μην μιλάει, να μην αντιδράει, να σκύβει το κεφάλι, να συμβιβάζεται, να υποτάσσεται.

Σε αυτό αποσκοπεί η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας που είναι προσαρμοσμένη στις επιταγές της κυβέρνησης και εκφράζει συγκεκριμένους ανθρώπους και όχι το σύνολο του ιατρικού κόσμου στον νομό.

Ο λαός γνωρίζει και το έχει δείξει με πολλούς τρόπους την ευγνωμοσύνη του στο υγειονομικό προσωπικό της χώρας, που είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στο «covid», με τους ίδιους να νοσούν, δίνοντας ηρωικό αγώνα καθημερινά για να σώσουν συνάνθρωπους μας.

Η ευγνωμοσύνη από μόνη της δεν φτάνει και καταντάει εμπαιγμός άμα εξαντλείται μόνο σε χειροκροτήματα από τα μπαλκόνια όπως παρότρυνε να κάνουμε η γυναίκα του πρωθυπουργού Μαρέβα Μητσοτάκη.

Να ενταχτούν τώρα στα βαρέα και ανθυγιεινά όλοι οι εργαζόμενοι που δουλεύουν στον κλάδο της υγείας, μονιμοποίηση των 4.000 συμβασιούχων υγειονομικών από τον ΟΑΕΔ που βρίσκονται σε ένα καθεστώς ιδιότυπης ομηρίας, προσλήψεις στο ΕΚΑΒ αγορές αυτοκίνητων – ασθενοφόρων, προσλήψεις γιατρών, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού.

Κανένας αγώνας δεν θα ματαιωθεί όσο να θέλει η κυβέρνηση, τα κόμματα του συστήματος και τα φερέφωνα τους γιατί η υγεία του λαού δεν μπορεί να συνθλιβεί στις συμπληγάδες της αγοράς και του καπιταλιστικού κέρδους.

Κάνουμε καθημερινά πράξη το σύνθημα «Κάτω από την μάσκα έχουμε φωνή».

ΥΓ Λαϊκιστές δεν είναι αυτοί που αγωνίζονται και παλεύουν από διάφορα μετερίζια του κοινωνικού και πολιτικού στίβου, λαϊκιστές είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται την πολιτική και τον συνδικαλισμό με όρους δημοσχετίστικους και παραγοντισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: