28 Δεκεμβρίου 2020

Πατέρας και γιος δύο από τους δράστες της ρατσιστικής επίθεσης στο Ωραιόκαστρο

Ένας 38χρονος άνδρας και ο 14 ετών γιος του ταυτοποιήθηκαν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα voria.gr, ως δύο από τους δράστες της άγριας επίθεσης εναντίον δομής φιλοξενίας ασυνόδευτων προσφυγόπουλων κατά την οποία τραυματίστηκαν τέσσερα ανήλικα.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, οι δύο υπέβαλαν μάλιστα μήνυση κατά ενός 15χρονου Σύρου σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ με προφορική εντολή εισαγγελέα τόσο ο 15χρονος όσο και ο 14χρονος κατηγορούμενος αφέθηκαν ελεύθεροι. Ο πατέρας του τελευταίου κρατείται και αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.

Προς το παρόν δεν έχει συλληφθεί άλλο από τα δέκα περίπου άτομα, που επιτέθηκαν στη δομή -που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Εκκλησίας της Ελλάδος- οπλισμένα με μαχαίρια, σιδερολοστούς και καδρόνια, αφού έσπασαν τις πόρτες βρίζοντας και απειλώντας.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος της δομής, Θοδωρής Καραγιάννης, κατήγγειλε οργανωμένο σχέδιο, «όπως αποδεικνύεται και από σχετικό υλικό» τονίζοντας πως οι δράστες «άρχισαν να κυνηγάνε τα ανήλικα και να τα χτυπούνε με μίσος, ενώ παράλληλα φώναζαν ρατσιστικά συνθήματα».

Ο ένας από τους τραυματίες μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα από χτυπήματα στο στήθος, ενώ οι άλλοι τρεις δέχτηκαν τις πρώτες βοήθειες επί τόπου, καθώς υπέστησαν ελαφρά τραύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: