24 Ιανουαρίου 2021

Συνελήφθη ο προπονητής που κατηγορείται για τον βιασμό της 11χρονης αθλήτριας

Στα χέρια της Δικαιοσύνης ο προπονητής που κατηγορείται ότι βίασε την αθλήτρια της ιστιοπλοίας, στα 11 της χρόνια. Ο προπονητής συνελήφθη μετά από ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Οι κατηγορίες που του αποδίδονται είναι σε βαθμό κακουργήματος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση ,αποπλάνηση κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια.



Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Νίκος Στεφανάτος που διενεργεί την σχετική προκαταρκτική , μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου, κάτω από άκρα μυστικότητα έλαβε τα τελευταία 24ωρα καταθέσεις από την αθλήτρια και τους γονείς της που φέρονται να μίλησαν για όσα υπέστη.

Η ανακοίνωση της αστυνομίας

Συνελήφθη σήμερα (24-01-2021) σε νησί του Βορείου Αιγαίου, από την οικεία Υποδιεύθυνση Ασφάλειας, ημεδαπός, με ένταλμα σύλληψης του Ανακριτή Αθηνών για αδικήματα που κατηγορείται ότι διέπραξε σε βάρος ανήλικης το χρονικό διάστημα 2010-2013.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί αρμοδίως.

Αμετανόητος ο προπονητής

Νωρίτερα, μιλώντας στα ΜΜΕ ο αμετανόητος προπονητής της 11χρονης -τότε- πρωταθλήτριας της ιστιοπλοΐας που κατήγγειλε η Ολυμπιονίκης, Σοφία Μπεκατώρου, προσπάθησε να «ξεπλύνει» την αδιανόητη πράξη του, ρίχνοντας τις ευθύνες σε ένα ανήλικο παιδί και τη μητέρα της.
Από τη Σάμο, όπου διέμενε μόνιμα, ο πρώην προπονητής μίλησε για «σχέση» και όχι βιασμό, για προοπτική γάμου και, με εκφράσεις που προκαλούν την κοινή λογική, προσπάθησε να υποστηρίξει ότι η οικογένεια της πρωταθλήτριας τον πλησίασε για τα λεφτά και ότι μέχρι πριν αποκαλυφθεί η υπόθεση, ήθελε να την παντρευτεί, αλλά τώρα πια δεν τη θέλει.

Απίστευτες προκλητικές σκέψεις και κουβέντες από έναν άνθρωπο που για χρόνια προπονούσε παιδιά.

Μάλιστα, ερωτηθείς πόσων χρονών ήταν η μικρή τότε, απάντησε ότι ήταν πολύ μεγαλύτερη. «Θα το δείτε. Ήταν πολύ μεγαλύτερη και πηγαίναμε για γάμο και είχε συμφωνήσει η μητέρα της. Ένα χρόνο ολόκληρο με πιλάτευε. Ένα χρόνο ολόκληρο. Και την έκανε την τούμπα τελευταία στιγμή, όταν κατάλαβε ο άνδρας της, τι συνέβαινε -ο οποίος με αποκαλούσε γιο του και εγώ πατέρα. Μπροστά στους γονείς μου ήμασταν οικογένεια. Και της είχα πει ότι ‘θέλω να πάρω την κόρη σου’ και μου έδινε την άδεια να βγαίνουμε και μαζί» είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση αν ξέρει ότι κινδυνεύει να πάει στη φυλακή, απάντησε πως το ξέρει. «11 χρονών; Εγώ δεν πήγα με κοπέλα 11 χρονών ούτε 12. Όλα ξεκίνησαν μετά το 2012 και με επιχειρηματολογία της κυρίας της μεγάλης ότι είχα την ιδανική διαφορά ηλικίας εγώ με αυτή» είπε.

Ωστόσο οι δηλώσεις που προκαλούν αποτροπιασμό δεν σταματούν εκεί.


«Το γεγονός ότι το παιδί ήταν ανήλικο, δεν σας προβλημάτιζε;» τον ρώτησαν οι δημοσιογράφοι για να απαντήσει εκείνος πως «Όταν έχω τη συγκατάθεσή της… Εσείς την παλαιά εποχή δεν έχετε δει γάμο με κοπέλες που παντρεύονται στα 16 τους; Η γιαγιά μου σε αυτή την ηλικία παντρεύτηκε. Και η ίδια η μητέρα της έχει παντρευτεί σε μικρή ηλικία».

Στη συνέχεια επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη στο μικρό κορίτσι. «Μάνα και κόρη δεν με άφηναν σε χλωρό κλαρί. Τη μάνα άκουγα. Αυτήν εμπιστεύθηκα» εξήγησε.

Μάλιστα, είπε ότι η οικογένεια χρωστούσε και ήθελαν να παντρέψουν το κορίτσι τους διότι εκείνος είχε λεφτά. «Όταν μου έλεγε εμένα «μια χαρά, έχεις το σπίτι σου και θα είναι μια χαρά η κοπελάρα μου». Και «μη φοβάσαι. Το σκέφτηκες; Το ξανασκέφτηκες»; Μου κολλούσε συνέχεια» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση αν το κορίτσι τον ήθελε υπογράμμισε «Σαν παλαβή. Σαν παλαβή. Αυτά έκανε και στον επόμενο προπονητή. Και ερχόταν η μικρή και μου έλεγε: ‘Δεν φαντάζεσαι, τώρα που ήρθε ο καινούργιος, εσένα δεν σε θέλουνε στο σπίτι’. Η γιαγιά με τη μαμά… Και εγώ δεν ήθελα να πάω και να πω στον άνδρα της, που ήταν ο καλύτερος μου φίλος και είναι ακόμα, να του πω. Και έφυγα για να μην του αποκαλύψω την αλήθεια, το τι γινόταν πίσω του. Εγώ ήθελα να την πάρω την κόρη».

Παραδέχτηκε, δε, πως είχε ολοκληρωμένες σχέσεις με το παιδί. «Βεβαίως. Το παραδέχομαι ότι είχαμε σχέσεις. Τελεσίδικο ήταν ότι θα την πάρω. Τελεσίδικο. Και στη μάνα. Όχι από τη μικρή μόνο. Στη μάνα. Όταν εγώ σε παίρνω σαν μάνα και σου κλαίω στο τηλέφωνο και σου λέω σε παρακαλώ. Και της λέω την αγαπάω και μου λέει «έλα πάρε την από εδώ» και με τη συγκατάθεσή μου και βγαίναμε βόλτες στην παραλία… Και γι’ αυτό δεν μου μιλάνε τόσο καιρό. Γιατί έχουν λερωμένη τη φωλιά τους» καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: