3 Ιανουαρίου 2021

50 χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου - Μήνυμα του προέδρου του ΟΡ.ΦΕ.Ο

Η νέα χρονιά αποτελεί ορόσημο στην διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου. Συμπληρώνονται πενήντα χρόνια από το ξεκίνημα του πολιτιστικού θεσμού που ανέδειξε και καταξίωσε την Πιερία, του φορέα που εκφράζει την πολιτισμική ταυτότητα αυτού του τόπου.

Από τον Σεπτέμβριο του 1972, από το δειλό ξεκίνημα με τις «Γιορτές Μουσών» της Εστίας Πιερίδων Μουσών, στο υπό ανάδειξη αρχαίο θέατρο Δίου, το κατονομασθέν ένα χρόνο μετά σε Φεστιβάλ Ολύμπου, πορεύεται συνεχώς και αδιαλείπτως στο διάβα και τα μονοπάτια των γραμμάτων και των τεχνών. 

Από την απαρχή του, έως το σήμερα, διοργανώνει, φιλοξενεί και υποδέχεται όλο το φάσμα των δημιουργικών ανησυχιών των ανθρώπων που υπηρέτησαν και υπηρετούν τις πανανθρώπινες αξίες του πνεύματος.

Αξιοποίησε μέσω των εκδηλώσεων του,  όλες τις ιστορικές και αρχαιολογικές γωνιές του Πιερικού ορίζοντα, καταστώντας τους χώρους αυτούς κοινωνούς στο φιλοθεάμον κοινό. 

Φεστιβάλ Ολύμπου και αρχαιολογική σκαπάνη, σε ταυτόσημη πορεία. Το Φεστιβάλ καταξιώνεται τις ίδιες στιγμές που οι αρχαιολόγοι αναδεικνύουν τον πλούτο της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων, το Δίον, καθώς και τους υπόλοιπους αρχαιολογικούς τόπους στα ριζά της γης των ολύμπιων θεών και των πιερίδων μουσών. 

Ο χρόνος γιγαντώνει το Φεστιβάλ Ολύμπου. Η αναγκαιότητα πλέον των καιρών οδηγεί στην απεμπόληση του από την Εστία Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και τη μετατροπή του το 1993, σε οργανισμό, τον σημερινό Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου.

Με ξεχωριστό θαυμασμό αναπολούμε την πενηντάχρονη διαδρομή του καθώς και εκείνους που καθόρισαν την καθόλα παραγωγική του διαδρομή. Από τον οραματιστή του Κλέαρχο Γώττα, τα μέλη των διοικήσεων του, τους εθελοντές, τους χορηγούς, έως τους χιλιάδες φίλους του και θεατές.

Φτάσαμε στο σήμερα και παρά τις πρωτόγνωρες δυσκολίες των καιρών, ατενίζομε το αύριο με περισσή αισιοδοξία, με όραμα και προοπτική.

Η νέα χρονιά είναι ξεχωριστή για την οικογένεια του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου. Ελπίζοντας στο να ξεπεραστούν τα συνεπακόλουθα της πανδημίας, θα συνεορτάσουμε όλοι μαζί το χρυσό «Ιωβηλαίο» μιας πενηντάχρονης πορείας ενός θεσμού, πλημμυρισμένο από υψηλές αξίες.  Αξίες που σημάδεψαν και σημαδεύουν την ταυτότητα μας, τον τόπο μας, τον εαυτό μας. 

Το Φεστιβάλ Ολύμπου με την ώριμη ηλικία του, των πενήντα χρόνων, αποτελεί σήμερα πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια  και το μέλλον αυτού του τόπου.  

Χρόνια πολλά και πολλαπλά στο Φεστιβάλ Ολύμπου, για να ορίζει το πολιτιστικό μας μετερίζι στο διάβα των καιρών.

Γρηγόρης Παπαχρήστος, πρόεδρος ΟΡ.ΦΕ.Ο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: