15 Ιανουαρίου 2021

Κορονοϊος: Αυξάνεται το πρόστιμο στα 500 ευρώ για όσους παραβιάζουν τα μέτρα


Την αύξηση του προστίμου για όσους παραβιάζουν τα μέτρα κατά της διασποράς του κορονοϊού, προανήγγειλε νωρίτερα από τη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας παράλληλα πως η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα της Οικονομίας από την ερχόμενη Δευτέρα.


Ειδικότερα, όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, "το πρόστιμο θα αυξηθεί από τα 300 στα 500 ευρώ ώστε να μπορέσουμε να αναθερμάνουμε την οικονομία χωρίς να θέτουμε σε κίνδυνο την δημόσια υγεία. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος πως κάθε άνοιγμα της οικονομίας προκαλεί λελογισμένη αύξηση κρουσμάτων και αυτό όσο δεν προσθέτει πίεση στο ΕΣΥ, μπορούμε να το αντέξουμε".

"Κάθε μηνάς Lockdown στοιχίζει στην ελληνική Οικονομία πάνω από 3 δισ. Ευρώ" είπε, συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός και τόνισε "εξ ου και η ώρα να πάρουμε σταδιακά το ρίσκο της σταδιακής επαναλειτουργίας της οικονομίας, εφ όσον το εισηγηθούν οι ειδικοί".

Από Δευτέρα το άνοιγμα της αγοράς

Εξειδικεύοντας στη συνέχεια την αναφορά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε πως "το click away δούλεψε για ορισμένους κλάδους, όχι τόσο στην ένδυση και την υπόδηση. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη να προχωρήσει στο σταδιακό άνοιγμα της Οικονομίας, από Δευτέρα".

Επίσης, ο πρωθυπουργός προανήγγελλε και νέα οικονομική στήριξη σε όσους πλήττονται από την πανδημία λέγοντας πως "η κάλυψη του ενοικίου των επαγγελματιών κατά 80% επεκτείνεται για το μήνα Φεβρουάριο" αλλά και πως "επεκτείνονται για δυο μήνες ακόμη όλα τα επιδόματα ανεργίας που έχουν λήξει".

 thetoc.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: