27 Ιανουαρίου 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5: Αρχίζουν από σήμερα οι πληρωμές - Οι δικαιούχοι και τα ποσά

Aπό σήμερα, Τετάρτη 27 Ιανουαρίου αρχίζει η καταβολή της ενίσχυσης του πέμπτου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής στους πρώτους δικαιούχους, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να γνωρίζουν μεταξύ άλλων ότι:
-Οι επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή λόγω της πανδημίας (όπως εστίαση, γυμναστήρια, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του πολιτισμού, αθλητισμού κτλ.) θα λάβουν αυξημένα κατώτατα όρια ενίσχυσης. Αναλυτικά: Εάν η επιχείρηση απασχολεί 1 έως 5 εργαζομένους θα λάβει το ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ εάν απασχολεί άνω των 5 εργαζομένων θα λάβει το ποσό των 4.000 ευρώ.

-Για όλες τις υπόλοιπες επιχειρήσεις, το κατώτατο όριο ενίσχυσης ορίζεται σε 1.000 ευρώ.

-Το ανώτατο όριο ενίσχυσης ανέρχεται στις 100.000 ευρώ, ανάλογα με την πτώση τζίρου που παρουσιάζει η επιχείρηση κατά τους μήνες Σεπτέμβριο έως Δεκέμβριο του 2020, σε σύγκριση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους.

Επίσης υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι του πέμπτου κύκλου του προγράμματος της επιστρεπτέας προκαταβολής μπορούν να υποβάλουν αίτηση έως τις 2 Φεβρουαρίου του 2021 στην πλατφόρμα “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport) για τη χορήγηση της ενίσχυσης.

Πηγή: enikonomia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: