28 Ιανουαρίου 2021

Με κωδικό 6 η μετακίνηση για συμμετοχή σε συναθροίσεις

Κάνοντας χρήση του κωδικού μετακίνησης με τον αριθμό 6 μπορούν οι πολίτες να συμμετέχουν σε δημόσιες συναθροίσεις. Αυτή είναι η έγγραφη απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας στην ερώτηση της δικηγόρου Αγγελικής Σεραφείμ, μέλος του Δ.Σ. του ΔΣΑ με την «Εναλλακτική Παρέμβαση - Δικηγορική Ανατροπή».
Η δικηγόρος ρωτούσε ποιον κωδικό μπορούν να ενεργοποιήσουν οι πολίτες προκειμένου να μη λάβουν πρόστιμα για προγραμματισμένη δημόσια συναθράθροιση.

«Σε απάντηση της υπ.αρ. ΓΓ 207/27-01-2021 ηλεκτρονικής σας επιστολής και αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα σε αυτή, σας γνωρίζεται ότι οι πολίτες που επιθυμούν να συμμετέχουν σε επιτρεπόμενες δημόσιες συναθροίσεις, που είναι προγραμματισμένες για τις επόμενες ημέρες μπορούν να κάνουν χρήση του Κωδικού Μετακίνησης με τον αριθμό 6», ήταν η απάντηση του υπουργείου, ενώ αντίστοιχη απάντηση έλαβε η δικηγόρος και από την ΕΛ.ΑΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο ερώτημα υπέβαλε χθες στο υπουργείο η «Εφ.Συν.», αλλά ύστερα από ώρες λάβαμε την απάντηση ότι δεν υπήρχε κάποιος κωδικός για συμπλήρωση.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: