6 Ιανουαρίου 2021

Εξοικονομώ: Ανοίγει ξανά για επιδοτήσεις έως 76.270 ευρώ - Ποιες δαπάνες καλύπτει το κράτος

 
 «Ανοίγει» ξανά η πλατφόρμα του Εξοικονομώ και «μοιράζει» επιδοτήσεις που φτάνουν έως τα 48.500 ευρώ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σε μονοκατοικίες - μεμονωμένα διαμερίσματα και τα 76.270 ευρώ για πολυκατοικίες. Την ερχόμενη Δευτέρα -εάν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή ελέω της πανδημίας- αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων.

Η αρχή θα γίνει από αυτές τις περιοχές που η ένταξή τους στο Εξοικονομώ πήρε αναβολή στις αρχές Δεκεμβρίου λόγω έξαρσης των κρουσμάτων του κορονοιού. Πρόκειται κυρίως για περιοχές της Βόρειας Ελλάδας και η πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν εργασίες σε μονοκατοικίες ή μεμονωμένα διαμερίσματα. 

Πρώτη ανοίγει τον … «χορό» των αιτήσεων η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, για να ακολουθήσει η Δυτική Μακεδονία την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου, η Κεντρική Μακεδονία την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου και να κλείσει αυτός ο κύκλος με τις αιτήσεις από τη Θεσσαλία την Τετάρτη 20 του μήνα. Η πλατφόρμα για την υποβολή των αιτήσεων είναι: https://exoikonomo2020.gov.gr.

Δεν υπάρχουν σχόλια: