23 Ιανουαρίου 2021

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο Λάρι Κινγκ – Νοσηλευόταν με κοροναϊό

Πέθανε σε ηλικία 87 ετών ο θρύλος των talk shows Larry King.
Τη θλιβερή είδηση ανακοίνωσε η οικογένειά του.

O Κινγκ έχει γράψει ιστορία με την 63ετη πορεία του σε τηλεόραση και ραδιόφωνο, μετρώντας σημαντικές επιτυχίες, βραβεία και αναγνώριση.
Παρουσίασε επί 25 χρόνια την εκπομπή «Larry King Live» στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN.
«Η Ora Media εκφράζει τα συλλυπητήριά της» στα παιδιά και όλη την οικογένειά του.

Η αιτία θανάτου του δεν έχει γίνει γνωστή, ωστόσο, υπενθυμίζεται πως νωρίτερα αυτό το μήνα το CNNi είχε δημοσιεύσει πως ο παρουσιαστής είχε νοσήσει από κοροναϊό.

Σε κάθε περίπτωση η υγεία του γνωστού δημοσιογράφου ήταν πολύ κλονισμένη. Τα τελευταία χρόνια έπασχε από διαβήτη, είχε καρκίνο του πνεύμονα ενώ είχε υποστεί και αρκετά καρδιακά επεισόδια.

Τον Απρίλιο του 2019 έκανε αγγειοπλαστική, ενώ το ίδιο έτος υπέστη εγκεφαλικό. Στο ιατρικό ιστορικό του αναφέρεται και καρκίνος του προστάτη.

Όπως είχε σχολιάσει πηγή στο ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC News, σχετικά με την μόλυνση του από κοροναϊό: «Ο Λάρι έχει παλέψει με τόσα προβλήματα υγείας τα τελευταία χρόνια και παλεύει επίσης σκληρά με αυτό. Είναι ένας πρωταθλητής».

«The Larry King Show»

Ο Larry King έγινε γνωστός τη δεκαετία του 1970 με το ραδιοφωνικό του πρόγραμμα The Larry King Show, το οποίο φιλοξένησε το δίκτυο Mutual Broadcasting System.

Στη συνέχεια απέκτησε τη δική του τηλεοπτική εκπομπή, Larry King Live στο CNN, μεταξύ 1985 και 2010, όπου η λίστα των καλεσμένων συμπεριλάμβανε πολιτικούς, διασημότητες, αθλητικούς αστέρες και γνωστούς συνωμοσιολόγους.

 

Το 2020 ήταν μια άσχημη χρονιά για τον Λάρι Κινγκ, καθώς χάνει και τα δύο του παιδιά.

Ο γιος του, Andy, πέθανε από καρδιακή προσβολή τον περασμένο Ιούλιο και η κόρη του, Chaia, ηττήθηκε από τον καρκίνο των πνευμόνων τον Αύγουστο.

Ποιος ήταν ο Λάρι Κινγκ

Γεννήθηκε στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης το 1933, από γονείς Εβραίους, ενώ το πραγματικό του ονοματεπώνυμο είναι Lawrence Harvey Zeiger.

Αφού τελείωσε το γυμνάσιο έπιασε δουλειά για να βοηθήσει την μητέρα του στα έξοδα.

Τα πρώτα του βήματα στη δημοσιογραφία τα έκανε στη Φλόριντα, δουλεύοντας ως ντισκ τζόκεϊ σε τοπικό σταθμό, παίρνοντας παράλληλα συνεντεύξεις από πολίτες. Το 1960 έκανε την είσοδό του στον κόσμο της τηλεόρασης, καθώς εργάστηκε για ένα τηλεοπτικό σόου στο Μαϊάμι. Την ίδια περίοδο, ο King έγραφε επίσης άρθρα σε αρκετές τοπικές εφημερίδες.

Το 1971 ο King συνελήφθη από τις αρχές, κατηγορούμενος για κλοπή σε βάρος ενός πρώην φίλου του.

Παρότι οι κατηγορίες αποσύρθηκαν, το γεγονός αυτό στοίχισε στον παρουσιαστή και δημοσιογράφο τη δουλειά του. Τα επόμενα χρόνια ωστόσο, εκείνος εργάστηκε στον τομέα των δημοσίων σχέσεων, ενώ υπήρξε και αθλητικός σχολιαστής.

 

Το 1992, ο υποψήφιος πρόεδρος των ΗΠΑ, Ross Perrot ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στην εκπομπή. Τον επόμενο χρόνο (1993) ο τότε Αμερικάνος αντιπρόεδρος, Al Gore ήρθε σε αντιπαράθεση με τον Perrot στο τηλεοπτικό σόου του Larry King, σε μια εκπομπή που σημείωσε ρεκόρ τηλεθέασης.

Μερικοί από τους δημοφιλέστερους καλεσμένους του King στο τηλεοπτικό σόου ήταν, μεταξύ άλλων, ο απερχόμενος Αμερικάνος πρόεδρος Donald Trump, ο πυγμάχος Mike Tyson, ο κινηματογραφιστής Michael Moore, ο δημοφιλής μουσικός Prince, η Tina Turner και πολλοί άλλοι. 

 in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: