21 Ιανουαρίου 2021

Άντρη Ελευθερίου : Σεξουαλική κακοποίηση καταγγέλλει η Ολυμπιονίκης

Συνάντηση με την Υπουργό Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Έμιλυ Γιολίτη είχε την Τετάρτη η Κύπρια αθλήτρια και Ολυμπιονίκης Άντρη Ελευθερίου, μετά από πρόσκληση της Υπουργού, για συζήτηση των αναφορών της αθλήτριας σε ΜΜΕ για σεξουαλική κακοποίηση από παράγοντα του αθλητισμού, πριν από μερικά χρόνια.



Οπως αναφέρει ο Φιλελεύθερος, η κα Ελευθερίου, μετά από συζήτηση με την Υπουργό, προχώρησε σε επίσημη καταγγελία στην Αστυνομία για την κακοποίηση που δέχτηκε.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως συνεχάρη την κα Ελευθερίου για το θάρρος που επέδειξε και τη διαβεβαίωσε ότι τόσο η Πολιτεία, όσο και η ίδια προσωπικά θα την στηρίξουν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Διαβεβαίωσε, επίσης, για την αποφασιστικότητα της Πολιτείας και της ίδιας προσωπικά να πατάξουν τέτοια φαινόμενα από όπου κι αν προέρχονται.

Η Υπουργός απεύθυνε κάλεσμα προς όλες τις γυναίκες που υπέστησαν βία να προχωρήσουν σε καταγγελία, χωρίς να φοβούνται, σημειώνοντας πως έχει σημειωθεί πολλή πρόοδος στον τρόπο που αντιμετωπίζονται τέτοιου είδους καταγγελίες.

https://youtu.be/XtQATt-rPcg

Η Ολυμπιονίκης κάλεσε όλες τις γυναίκες και τα μικρά παιδιά να μην ντρέπονται και να μην φοβούνται, καθώς τέτοιοι άνθρωποι πρέπει να τιμωρηθούν.

Επίσης, είπε ότι όταν δεν ξέρει κάποιος θα ήταν καλύτερο να μην μιλά, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι δεν ξέρει εάν υπάρχουν τέτοια περιστατικά ακόμα.

Απηύθυνε έκκληση σε όσους και όσες έχουν υποστεί σεξουαλική παρενόχληση να μην φοβούνται και να μην ντρέπονται, αφού αυτοί (που τα κάνουν) πρέπει να ντρέπονται.

 

 in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: