23 Ιανουαρίου 2021

Κοροναϊός : Σάλος με τον βρετανό υπουργό Υγείας να καταστροφολογεί για τη μετάλλαξη

Βίντεο με τον υπουργό Υγείας της Βρετανίας, Ματ Χάνκοκ, να ισχυρίζεται η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κοροναϊού ενδέχεται να μειώνει κατά 50% την αποτελεσματικότητα των υπαρχόντων εμβολίων, φέρνει στη δημοσιότητα η Daily Mail, λίγο μετά τη δραματική προειδοποίηση του Μπόρις Τζόνσον.

Πρόκειται για απόσπασμα τηλεδιάσκεψης που είχε εντός της εβδομάδας ο βρετανός αξιωματούχος με ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ο Χάνοκ ανέφερε ότι, αν το νοτιοαφρικανικό στέλεχος εξαπλωθεί και γίνει κυρίαρχο στο Ηνωμένο Βασίλειο, θα μπορούσε να καταστρέψει το βρετανικό πρόγραμμα εμβολιασμών και να στείλει ξανά τη χώρα στο σημείο μηδέν.

Στο βίντεο μιλά για ενδείξεις περί μείωσης της αποτελεσματικότητας των εμβολίων κατά 50%, ωστόσο σπεύδει να συμπληρώσει ότι «δεν είμαστε σίγουροι για αυτά τα δεδομένα και συνεπώς δεν θα τα έλεγα δημοσίως».

Παράλληλα, μιλώντας για τον κλάδο του τουρισμού το καλοκαίρι, εξήγησε ότι πρόκειται για σύνθετη υπόθεση καθώς, ενώ με το εμβόλιο τα πράγματα να είναι καλύτερα στη Βρετανία, υπάρχει ο κίνδυνος των νέων μεταλλάξεων.

Σύμφωνα με τη Daily Mail, έρευνα Νοτιοαφρικανών επιστημόνων σε δείγματα αίματος ατόμων που ήδη έχουν νοσήσει από κοροναϊό έδειξε ότι το 48% δεν παρουσίασε αντισωματική αντίδραση στο νέο στέλεχος του ιού. Ένας από τους ερευνητές δήλωσε πως «είναι ξεκάθαρο ότι έχουμε πρόβλημα».

«Δεν είναι σαφές εάν ο Χάνκοκ, που δεν έχει επιστημονικό υπόβαθρο, κόλλησε με αυτό το 48% των αποτελεσμάτων» αναφέρει το δημοσίευμα.

 

 in.gr


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: