12 Ιανουαρίου 2021

Δήμος Κατερίνης: Απομακρύνονται ογκώδη παρτέρια και γλάστρες από τα πεζοδρόμια

Με στόχο τη διαφύλαξη της προστασίας του δημοσίου χώρου η Δημοτική Αστυνομία και οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης συνεχίζουν τις ενέργειες αντιμετώπισης της άναρχης τοποθέτησης μεγάλου μεγέθους παρτεριών, ζαρντινιέρων, γλαστρών στο οδόστρωμα και σε πεζοδρόμια.

Πιο συγκεκριμένα, συνεργεία της δημοτικής αστυνομίας κατόπιν σχετικών καταγγελιών δημοτών, κατέγραψαν δεκάδες σημεία στον αστικό ιστό, από τα οποία χρήζουν απομάκρυνσης γλάστρες, παρτέρια, ζαρτινιέρες, ενώ  ενημέρωσαν σχετικά την αρμόδια διεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Κατερίνης. 

«Οφείλουμε να προστατεύσουμε το δημόσιο χώρο και να σεβαστούμε τους πεζούς. Εργαζόμαστε μαζί με τους πολίτες, προκειμένου να  αναβαθμίσουμε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της πόλης και να αποκτήσει η καθημερινότητα στην Κατερίνη ένα πιο ανθρώπινο, φιλικό πρόσωπο» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Δημοτική Αστυνομία & Τεχνική Υπηρεσία αναλαμβάνουν δράση

Όπως διευκρινίζει ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Φιλοκώστας: «Η κατάληψη επιφάνειας πεζόδρομου για oπoιαδήπoτε άλλη χρήση, εκτός από αυτήν που έχει κατασκευαστεί, απαγορεύεται εφόσον παρεμποδίζεται η κυκλοφορία των πεζών, ως και η είσοδος – έξοδος οχημάτων άμεσης ανάγκης ή εξυπηρέτησης των παρoδίων. Αρχικά δίνουμε χρονικό περιθώριο δύο εβδομάδων στους παραβάτες να προχωρήσουν οι ίδιοι στην απομάκρυνση αυτών των εμποδίων από τα πεζοδρόμια. Μετά την πάροδο των δύο αυτών εβδομάδων εφόσον δεν υπάρξει συμμόρφωση, θα προχωρήσουμε σε ξήλωμα των αυθαίρετα τοποθετημένων αντικειμένων και θα επιβάλλουμε στους παραβάτες το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο». 

Όπως σημειώνει αναφερόμενος στην από κοινού με τη Δημοτική Αστυνομία πρωτοβουλία, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Γιάννης Συμεωνίδης: «Τα γεμάτα εμπόδια πεζοδρόμια καθίστανται μη λειτουργικά και απροσπέλαστα, υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής οδηγών και πεζών, δυσχεραίνουν τη διέλευση ατόμων με κινητικά προβλήματα κ.α., ενώ προκαλούν κυκλοφοριακή σύγχυση και ορισμένες φορές γίνονται αιτία πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων»

Η Δημοτική Αστυνομία ζητά τη συνδρομή και τη βοήθεια των πολιτών με σχετικές επισημάνσεις, παρατηρήσεις και καταγγελίες, μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 23510 31000 κατά τις εργάσιμες ημέρες & ώρες.  


Δεν υπάρχουν σχόλια: