6 Ιανουαρίου 2021

Υπνωτήριο αστέγων: Συνεχίζεται η αναζήτηση νέου χώρου

Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού δέχθηκε τεράστιες πιέσεις να αλλάξει την απόφαση της διότι κανείς στη γειτονιά δεν επιθυμεί ένα υπνωτήριο αστέγων, ένα στέκι “μπεκρήδων” και “χασισομανών” μπροστά στα πόδια του.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Χθες, Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021, στις 12:00 το μεσημέρι μία τετραμελής επιτροπή επισκέφθηκε τη μονοκατοικία όπου πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον ιδιοκτήτη.

Εκεί συζητήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες της τριετούς παραχώρησης, παραλάβαμε τα κλειδιά, καταστρώσαμε ένα σχέδιο εργασιών και συμφωνήσαμε την Πέμπτη το πρωί να ξεκινήσουμε με τον καθαρισμό του σπιτιού.

Αργότερα, το απόγευμα, έγινε η προμήθεια κάποιων υλικών, ενώ νέες μικρές ομάδες εθελοντών σχεδίασαν τη συμμετοχή τους στις εργασίες αποκατάστασης της κατοικίας για τις επόμενες ημέρες.

Δυστυχώς, στις 20:00 το βράδυ, μία δυσάρεστη εξέλιξη μας υποχρέωσε να τροποποιήσουμε τα σχέδιά μας. Η ιδιοκτήτρια του σπιτιού καθόλη τη διάρκεια της ημέρας δέχθηκε τεράστιες πιέσεις να αλλάξει την απόφαση της διότι κανείς στη γειτονιά δεν επιθυμεί ένα υπνωτήριο αστέγων, ένα στέκι “μπεκρήδων” και “χασισομανών” μπροστά στα πόδια του.

Η εξέλιξη αυτή μας λυπεί ιδιαίτερα αλλά δεν μας πτοεί. Όμως, αναγκάζει την ομάδα μας να κάνει ένα βήμα πίσω και να επανασχεδιάσει τη στρατηγική της.

Από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί έχει πληρωθεί το ξενοδοχείο του Γιώργου για άλλες 4 διανυκτερεύσεις ενώ εμείς ξεκινάμε από την αρχή για την αναζήτηση νέου χώρου.

Τώρα είμαστε πολλοί και μπορούμε να βοηθήσουμε καλύτερα! Αναζητούμε μία παλιά μονοκατοικία την οποία θα επισκευάσουμε με δικά μας έξοδα με στόχο να στεγαστεί προσωρινά ένα “υπνωτήριο αστέγων” ή μία μικρή γκαρσονιέρα για να στεγαστεί ο Γιώργος. Τα έξοδα ενοικίασης και στις δύο περιπτώσεις μπορούν να καλυφθούν από τα χρήματα που έχουν συγκεντρωθεί από τις δωρεές σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: