15 Ιανουαρίου 2021

Ενίσχυση στο προσωπικό του Τελωνείου Κατερίνης αιτήθηκε με επιστολή του προς τον Υφ.Οικονομικών και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ ο Φώντας Μπαραλιάκος

Τη στελέχωση του Τελωνείου Κατερίνης με επιπλέον προσωπικό, επικοινώνησε προς τον Υφ.Οικονομικών κ. Α. Βεσυρόπουλο και τον Διοικητή της ΑΑΔΕ κ. Γ. Πιτσιλή, ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος μέσω επιστολής του.
Στο κείμενο της επιστολής ο βουλευτής Πιερίας επισημαίνει πως το Τελωνείο Κατερίνης είναι Τελωνείο Α΄ τάξης με όλα τα τελωνειακά αντικείμενα και ευρείες αρμοδιότητες. Επιλαμβάνεται σε ετήσια βάση όγκο εργασιών και αρμοδιοτήτων, εξυπηρετώντας τις εισαγωγικές – εξαγωγικές επιχειρήσεις της Πιερίας και τον έλεγχο της ακτογραμμής της που ξεπερνά τα 80 χιλιόμετρα.

Παρ’ όλο, λοιπόν, που ο φόρτος εργασιών και το πλήθος των αντικειμένων του Τελωνείου Κατερίνης είναι υψηλά, παρατηρείται έλλειψη σε προσωπικό, λόγω συνταξιοδοτήσεων αλλά και των ειδικών συνθηκών Covid (άδειες ειδικού σκοπού, ασθένειες κ.α.). Ο κ. Μπαραλιάκος στο κείμενό του, καταδεικνύει την ανάγκη κάλυψης συγκεκριμένων θέσεων στο Τελωνείο Κατερίνης, ώστε να αποκατασταθεί ο ρυθμός διεκπεραίωσης των υποθέσεων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του.

Σε επικοινωνία του, μάλιστα, με τον αρμόδιο Υφυπουργό κ. Βεσυρόπολο, έλαβε την διαβεβαίωση πως θα υπάρξει μέριμνα για την ενίσχυση του προσωπικού είτε μέσω της κινητικότητας είτε με προβλεπόμενη διαδικασία, ώστε το Τελωνείο Κατερίνης να ενισχυθεί σε ανθρώπινο δυναμικό συνεχίζοντας με αποτελεσματικό και απρόσκοπτο τρόπο να εξυπηρετεί τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες της Πιερίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: