21 Ιανουαρίου 2021

Αύξηση επιβατών στα ΤΑΧΙ με συγγενική σχέση ζήτησε με επιστολή του ο Φώντας Μπαραλιάκος

Την αύξηση των επιβατών στα ΤΑΧΙ που συνδέονται με συγγενική σχέση αιτήθηκε με επιστολή του προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη, ο βουλευτής Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος.

Στο κείμενό του ο κ. Μπαραλιάκος επισημαίνει πως μέχρι σήμερα οι οδηγοί ΤΑΧΙ δικαιούνται να επιβιβάσουν μόνο ένα άτομο χωρίς τη δυνατότητα να μεταφέρουν κατά την ίδια διαδρομή συγγενικό πρόσωπο, ούτε καν εξ αίματος και πρώτου βαθμού, ακόμα και αν τα δυο αυτά πρόσωπα συνοικούν υπό την ίδια οικογενειακή στέγη.

Ωστόσο, στο πλαίσιο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομικής δραστηριότητας και με γνώμονα την διαρκή και ενδελεχή εκτίμηση των υγειονομικών δεδομένων, ο βουλευτής Πιερίας έχει γίνει αποδεκτής αιτημάτων από τον Συνεταιρισμό Ράδιο ΤΑΧΙ Κατερίνης.

Το σημαντικότερο εξ αυτών είναι η μεταφορά στο ίδιο ΤΑΧΙ τουλάχιστον δυο ατόμων που συνδέονται με συγγενική σχέση. Άλλωστε, όπως υπογραμμίζεται στο επιστολικό κείμενο, η επιλογή αυτή, δεν έρχεται σε αντίθεση με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που έχουν αναθεωρηθεί.

Αποτελεί, επομένως, ένα δίκαιο αίτημα των επαγγελματιών οδηγών ΤΑΧΙ που πρέπει να επανεκτιμηθεί με τη δέουσα προσοχή για την οικονομική ενίσχυση του κλάδου τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: