28 Ιανουαρίου 2021

'Eκτακτη σύσκεψη λοιμωξιολόγων: Στον «αέρα» το άνοιγμα των σχολείων - Διαψεύδει το Υπουργείο Παιδείας


Ανησυχία και προβληματισμός επικρατεί στην επιτροπή των λοιμωξιολόγων για την πορεία της πανδημίας στη χώρας μας, τη σταδιακή αύξηση των κρουσμάτων αλλά και την εμφάνιση του μεταλλαγμένου ιού και στην Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, συνεδριάζει σήμερα εκτάκτως η επιτροπή των ειδικών προκειμένου να επανεξετάσει όλα τα δεδομένα και να εισηγηθεί το κατά πόσο είναι ασφαλές τελικά το άνοιγμα των Γυμνασίων και των Λυκείων από την ερχόμενη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου.
«Θα αξιολογήσουμε τα στοιχεία και για τα μεταλλαγμένα στελέχη και θα δούμε τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας, χαρακτηρίζοντας αυτή την εβδομάδα ως «εβδομάδα αποφάσεων» για τη λειτουργία των σχολείων και της αγοράς. Σχετικά με τα σχολεία είπε ότι «θα δούμε τα δεδομένα την Πέμπτη για να δούμε και τα στοιχεία για τα μεταλλαγμένα στελέχη. Θα τα αξιολογήσουμε και θα δούμε τα επόμενα βήματα».

ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

«Είμαστε πανέτοιμοι και περιμένουμε τη Δευτέρα για το άνοιγμα των σχολείων»: αυτό δήλωσε στην ΕΡΤ η γενική γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αναστασία Γκίκα, τονίζοντας παράλληλα πως «προφανώς είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οτιδήποτε άλλο».

Η ίδια επεσήμανε πως η σημερινή σύσκεψη των επιδημιολόγων δεν αφορά τα σχολεία αλλά τις «κόκκινες» περιοχές.

Ωστόσο, πρόσθεσε πως στην περίπτωση που μια περιοχή είναι «κόκκινη» και για όσο καιρό διαρκέσει αυτό, τα λύκεια δεν θα μπορούν να λειτουργήσουν λόγω της μεγάλης κινητικότητας των παιδιών.




πηγή: alfavita, cnn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: