4 Ιανουαρίου 2021

« Όμοιος στον όμοιο και η κοπριά στα λάχανα»… με αφορμή τις αντιπαραθέσεις της διοίκησης του Δήμου Κατερίνης με την αξιωματική αντιπολίτευση του

Σαββίδης Παναγιώτης
Όταν μια αντιπαράθεση παίρνει την μορφή κουτσομπολιού και
ξεκατινιάσματος με τα πανιά της έπαρσης σηκωμένα( εγώ πηρά από
εσένα περισσότερους σταυρούς και το «φωνάζω») τότε στο
περιεχόμενο της αντανακλάται ο αμοραλισμός αγκαλιά με τον
τυχοδιωκτισμό.

«Κύμβαλα αλαλάζοντα» η συζήτησης του δημοτικού
συμβούλου από την παράταξη «πολίτες σε δράση» κύριο
Αναστασιάδη Θωμά με τους αντιδημάρχους της δημοτικής διοίκησης.

 Ο ένας λέει «εσύ έδωσες απευθείας ανάθεση τα σάντουιτς της
μαμάς σου στο κυλικείο του Μουσικού σχολειού» μομφή για τον αντιδήμαρχο κύριο Μορφακίδη από τον κύριο Αναστασιάδη.
Ναι αλλά «εσύ και η οικογένεια σου έπαιρνε για χρόνια απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο Κατερίνης» μομφή του αντιδημάρχου Κατερίνης κύριου Μορφακίδη προς τον κύριο Αναστασιάδη.
 

Εδώ πρόκειται για την επιτομή της κοροϊδίας και υποκρισίας με την πολιτική να αντικαταστάτε με ρεμούλες και αναθέσεις, μια πρακτική που είναι εθισμένοι και οι δυο πλευρές, απλώς «βγάζει ο
ένας τα άπλυτα στην φόρα του άλλου» όταν θίγονται δικά μας η φίλων συμφέροντα.
 

Η ερμαφρόδιτη γλώσσα που χρησιμοποιούν κρύβει αλαζονεία και «υποκινείται» από ιδιοτελείς σκοπιμότητες που έχει να κάνει με προσωπικές φιλοδοξίες.
 

Αξιοποιούν τον δήμο σαν την «κότα που κάνει τα χρυσά αυγά» είτε αποσκοπώντας αργότερα να αναρριχηθούν σε άλλα επίπεδα του πολιτικού στίβου είτε να επωφεληθούν οικονομικά.

Το έργο αυτό το χουμε δει να χιλιοπαίζει πολλές φορές εδώ στην Κατερίνη με τους «νεοσσούς» αυτής της λογικής να συνεχίζουν στην ίδια πεπατημένη.
 

Αυτός είναι και ένας λόγος που οι συγκεκριμένες δημοτικές παρατάξεις με τον βασικό κορμό και τους επικεφαλείς να προέρχονται από την ΝΔ, να αποκόπτουν την πολιτική από την μάχη των εκλογών και με τα «άμφια» των ανεξάρτητων ψηφοδελτίων να υφαρπάζουν την λαϊκή ψήφο.
 

Αυτή την τακτική ακολουθούν όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις ( ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ) που μετέτρεψαν Δήμους και  Περιφέρειες σε μακρύ χέρι της εκάστοτε κεντρικής εξουσίας, για να
εφαρμόζονται πιο ευέλικτα οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που έχει ανάγκη το αστικό κράτος, όπως ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση της υγείας, παιδείας, ένταση της φορολεηλασίας στα λαϊκά εισοδήματα, κα.
 

Από αυτή την σκοπιά υπάρχει σύμπλευση από τις παραπάνω δυνάμεις και τις δημοτικές παρατάξεις που τους εκπροσωπούν και όλη η φασαρία γίνεται για το πάπλωμα, για την διαχείριση.
 

Μόνο έτσι μπορούμε να αντιληφθούμε μια τέτοια αντιπαράθεση, την ώρα που συμπολίτες μας ζούνε στο σκοτάδι επειδή η ΔΕΗ τους έκοψε το ρεύμα, πάρα πολλοί είναι σε αδιέξοδα εξαιτίας της πολιτικής διαχείρισης για τον «covid» και δεν ξέρουν αν θα έχουν δουλειά ή θα ανοίξουν το κατάστημα τους μετά από αυτό, με ένα υποβαθμισμένο δημόσιο σύστημα υγείας που απαξιώθηκε από όλες τις κυβερνήσεις τα προηγούμενα χρόνια, να δίνει μια άνιση μάχη με τον «ιό», με το υγειονομικό προσωπικό της χώρας να φτάνει στα όρια του παλεύοντας ηρωικά για να σώζει ζωές.
 

Για αυτούς η ταμπακιέρα είναι οι αναθέσεις (γιατί δεν πάνε στοιχεία στους εισαγγελείς και να αποφανθούν τα αρμόδια όργανα για αυτά και κάνουν μόνο «βαβούρα» για το θεαθήναι) και ότι τους
«σφυρίξει» κανένας ανώνυμος από συγκεκριμένα «blog» του διαδικτύου που κινούνται στο σκοτάδι υπηρετώντας άνομα συμφέροντα με σκοπό τα προσωπικά οφέλη.
Αυτό είναι το επίπεδο της πολιτικής τους σκέψης και αντίληψης.

Όλα τα υπόλοιπα επιδεκτικά τα αγνοούν παρά μόνο όταν είναι να γίνουν η «βιτρίνα» της επικοινωνιακής πολιτικής τους για να λανσάρονται «φιλολαϊκοί».
Στην «αρένα» που θέλουν να «παίξουν» ο λαός του δήμου της Κατερίνης να μην τους ακολουθήσει, να τους αγνοήσει.
Ο λαός πρέπει να δράσει και να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων για να σταθεί με αξιοπρέπεια στα πόδια του σε αυτές τιςεξαιρετικά δύσκολες και σύνθετες συνθήκες.
Να οργανωθεί και να αντεπιτεθεί γιατί από τα «τσακάλια» δεν γλυτώνεις με παρακάλια.



Δεν υπάρχουν σχόλια: