23 Ιανουαρίου 2021

Ο Λοβέρδος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Δελφίνος» κι επισήμως ο Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος, μέσω της ΕΡΤ, ανακοίνωσε για πρώτη φορά ανοιχτά ότι θα διεκδικήσει την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση, ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, υποστήριξε ότι «θα διεκδικήσω την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ., γιατί μπορώ να εγγυηθώ το μέλλον της παράταξης», ενώ απάντησε και στην κριτική που του έχει ασκηθεί σχετικά με την «δεξιά πτέρυγα του ΚΙΝ.ΑΛΛ.» λέγοντας «κανένας δεν με έχει κοιτάξει στα μάτια να μου το πει αυτό».

Σημειώνεται ότι οι εσωκομματικές εκλογές είναι προγραμματισμένες για μετά από έναν χρόνο.

Δεν παρέλειψε να αφήσει εκ νέου αιχμές για την Φώφη Γεννηματά, υπονοώντας ότι τα ποσοστά του κόμματος παραμένουν χαμηλά και επαναλαμβάνοντας ότι στόχος είναι ο υπερδιπλασιασμός τους.

«Το κόμμα μου το δικαιούται από την ιστορία του και από αυτά που μπορεί να δώσει, να υπερδιπλασιάσει τα ποσοστά του. 8% στις εκλογές του 2019, αγκιστρωμένοι στο 6-7% στις δημοσκοπήσεις. Όταν είσαι στο 6% ο άλλος θέλει να σε καταπιεί .Θέλει να τον βοηθήσεις να σε καταπιεί» σημείωσε σχετικά με τις προοπτικές συμμετοχής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. σε ένα μελλοντικό κυβερνητικό σχήμα.

Ακόμη επανέλαβε ότι «για το ΚΙΝ.ΑΛΛ. η Ν.Δ. είναι ιδεολογικός αντίπαλος, ο ΣΥΡΙΖΑ που τραυμάτισε και διέσυρε την έννοια του προοδευτισμού, είναι υπαρξιακός αντίπαλος».

Μένει τώρα να φανεί το πώς θα αντιδράσει το στρατόπεδο της Φώφης Γεννηματά, καθώς, οι τελευταίες εξελίξεις με την καρατόμηση του Ανδρέα Λοβέρδου από την θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου προκάλεσαν αναταραχές στο ΚΙΝ.ΑΛΛ. και έφεραν νέο γύρο εσωστρέφειας στο κόμμα.

Κριτική σε Κικίλια και κυβέρνηση για την πανδημία

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε ασκήσει κριτική προσωπικά στον υπουργό Υγείας σημειώνοντας ότι «θα μπορούσε να μιλάει περισσότερο ο υπουργός Υγείας. Μιλάει για τους ρυθμούς του εμβολιασμού ο πρωθυπουργός. Περίμενα περισσότερη ενημέρωση, περισσότερο θάρρος» και κάνοντας λόγο για έλλειψη της κατάλληλης ενημέρωσης σε σχέση με την πανδημία.

Μάλιστα, γενικεύοντας την κριτική του, επισήμανε ότι «είναι κανόνας ότι λίγοι είναι οι υπουργοί που μιλούν για τις αρμοδιότητές τους».

Εκτίμησε, ακόμη, ότι με βάση τον ρυθμό εμβολιασμού που έχει ανακοινωθεί από τον Κ. Μητσοτάκη ο εμβολιασμός στη χώρα θα τελειώσει το 2022.

efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: