28 Ιανουαρίου 2021

Η προβολή της Πιερίας και η ανάδειξη του Ολύμπου

Συνάντηση με τον Γ.Γ. του Ε.Ο.Τ είχε ο βουλευτής Πιερίας Φ. Μπαραλιάκος με κύριο θέμα την θέση της Πιερίας στην εθνική επιχείρηση επανεκκίνησης του ελληνικού τουρισμού, με αφετηρία την τουριστική περίοδο που έχουμε μπροστά μας.

Ο κ. Μπαραλιάκος ενημερώθηκε για το ευρύτερο στρατηγικό πλάνο του Ε.Ο.Τ με ορίζοντα τριετίας που θα λειτουργήσει ως ομπρέλα όσον αφορά την προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.


Τόνισε στον Γενικό Γραμματέα του Ε.Ο.Τ πως η Πιερία αξίζει να βρεθεί σε ισότιμη και περίοπτη θέση με τις άλλες περιοχές της χώρας, καθώς διαθέτει συγκριτικά πλεονεκτήματα ως προορισμός αλλά και ένα δίκτυο τουριστικών καταλυμάτων και επαγγελματιών του χώρου, που προσφέρουν υψηλές υπηρεσίες και αναρίθμητες επιλογές σε κάθε επισκέπτη.

Ειδικότερα, ο βουλευτής Πιερίας επεσήμανε την ανάγκη προβολής του Ολύμπου ως σημείου αναφοράς για τον Νομό με πλήθος ιστορικών, μυθολογικών και περιβαλλοντικών αναφορών να τον συνοδεύουν.

Ο κ. Φραγκάκης ενημέρωσε τον κ. Μπαραλιάκο ότι ο Όλυμπος βρίσκεται σε υψηλή προτεραιότητα στον σχεδιασμό προβολής της Ελλάδας στο εξωτερικό και τον προέτρεψε να ενθαρρύνει τους επαγγελματίες του τουρισμού στην Πιερία να προβούν στην καταχώρηση των επιχειρήσεών τους στα διαδικτυακά εργαλεία του Ε.Ο.Τ. Τόσο το visitgreece.gr όσο και το visitgreece app, μια καινοτόμος εφαρμογή για κινητά, συνιστούν ψηφιακές πλατφόρμες και portals αντάξια της θέσης της χώρας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη.

Επιπροσθέτως, συζητήθηκε εκτενώς η δημιουργία ενός calendar, που θα αφορά μια διαδραστική πλατφόρμα καταγραφής και παρουσίασης όλων των δραστηριοτήτων ανά ΠΕ, 365 μέρες το χρόνο. Μια υπηρεσία που σαφώς θα συμβάλλει αποφασιστικά στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Ο Γενικός Γραμματέας ανέφερε επί του θέματος πως υλοποιείται ο σχεδιασμός αυτού του ημερολογιακού τουριστικού οδηγού ανά Περιφερειακή Ενότητα.

Το ραντεβού των δύο συνομιλητών ανανεώθηκε για το προσεχές μέλλον με κοινή συνισταμένη τον προγραμματισμό και την εργασία για την ανάδειξη της αυθεντικότητας και της ξεχωριστής ταυτότητας της Ελλάδας αλλά και της Πιερίας ως τουριστικών προορισμών.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: