31 Ιανουαρίου 2021

Αγνοείται εκπαιδευτικό αεροσκάφος στα Ιωάννινα – Οι έρευνες, το τελευταίο στίγμα, η ανακοίνωση της εταιρείας

Άκαρπες είναι μέχρι τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό του διθέσιου εκπαιδευτικού πολιτικού αεροσκάφους που αγνοείται από το μεσημέρι της Κυριακής. 

Οι έρευνες που σταμάτησαν με τη δύση του ηλίου, για να συνεχιστούν με το πρώτο φως της ημέρας, επικεντρώνονται κοντά στο όρος Μιτσικέλι και στο τρίγωνο των χωριών Μηλιωτάδες, Ανθρακίτης, Καβαλλάρι, μετά από κάποιες μαρτυρίες κατοίκων. Στην περιοχή επικρατεί χαμηλή νέφωση.

Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11.20 από τον κρατικό αερολιμένα «Φίλιππος» της Κοζάνης με προορισμό τα Ιωάννινα. Το αεροσκάφος ανήκει στη Σχολή Εκπαίδευσης Επαγγελματιών Πιλότων «Egnatia Aviation».

Τελευταίο στίγμα σύμφωνα με πληροφορίες έδωσε στις 12.28 πετώντας 5 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων, κοντά στο χωριό Μηλιωτάδες. Στο αεροσκάφος επέβαινε σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ένας εκπαιδευόμενος 32 ετών από το Ιράκ.

Έκτοτε χάθηκε η επικοινωνία και ξεκίνησε η έρευνα για τον εντοπισμό του. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης το αεροσκάφος θα έκανε μια βόλτα πάνω από τα Ιωάννινα χωρίς να προσγειωθεί και θα επέστρεφε στην Κοζάνη.

Οι έρευνες επικεντρώθηκαν μεταξύ των χωριών Ανθρακίτη και Καβαλλάρι του ανατολικού Ζαγορίου.

Στις έρευνες συμμετείχαν 9 περιπολικά με 20 άνδρες και 11 πυροσβεστικά οχήματα με 26 άνδρες,  εθελοντικές ομάδες, 9 άτομα της Ομάδας Διάσωσης της ΕΜΑΚ αλλά και  κάτοικοι της περιοχής των Ζαγορίων, χωρίς όμως μέχρι τώρα να έχει εντοπιστεί κάτι. Οι επίγειες έρευνες σταμάτησαν για απόψε και θα συνεχίσουν με το πρώτο φως της ημέρας. Ωστόσο 25 άτομα της πυροσβεστικής θα παραμείνουν στο σημείο των ερευνών.

Η επιχείρηση συντονίζεται από την Πολιτική Προστασία η οποία βρέθηκε επί τόπου με τέσσερα δικά της οχήματα και προσωπικό.

Στην έρευνα συμμετείχαν ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας από τη βάση του Ακτίου και ένα CL 415 από τη Θεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της εταιρείας

«Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι το αεροσκάφος υπό νηολόγηση SXABP που απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της Κοζάνης στις 11:20 τοπική ώρα, αγνοείται. Η διαδικασία έρευνας και διάσωσης έχει ενεργοποιηθεί. Θα σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες για οποιαδήποτε ενημέρωση» αναφέρεται στην ανακοίνωση της εταιρείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: