4 Ιανουαρίου 2021

Γεννηματά: Το εμβόλιο είναι μεγάλο δώρο, χρειάζεται όμως σχέδιο, που έλειψε έως τώρα

«Η μάχη συνεχίζεται, αλλά πια έχουμε καλύτερα όπλα για να την κερδίσουμε», δηλώνει η Φώφη Γεννηματά ενόψει των πρώτων εμβολίων κατά του κορωνοϊού, ζητά όμως σχέδιο, οργάνωση και αποτελεσματικότητα στη μάχη κατά της πανδημίας.



Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, με συνέντευξή της στη Realnews, ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση, καταλογίζοντάς της μεταξύ άλλων καθεστωτικές πρακτικές, παλαιοκομματικές λογικές και συντηρητικές επιλογές παλαιάς κοπής. Χαρακτηρίζει «ύβρη» τα εκλογικά σενάρια, αλλά δηλώνει έτοιμη για οποιονδήποτε αιφνιδιασμό, ενώ προειδοποιεί όσους «βλέπουν» το κόμμα της ως «συμπλήρωμα» να το ξεχάσουν. Περιγράφει εξάλλου ως «ζωτική ανάγκη για τη χώρα» μία πραγματικά προοδευτική κυβέρνηση με το Κίνημα Αλλαγής πρωταγωνιστή, κάτι που προϋποθέτει ριζική αλλαγή των συσχετισμών.

"Η μάχη αυτή είναι μαραθώνιος. Το δεύτερο κύμα της πανδημίας, δυστυχώς, δεν έγινε μάθημα στον κ. Μητσοτάκη και την κυβέρνησή του. Συνεχίζουν την επικοινωνιακή διαχείριση και τα μηνύματα εφησυχασμού, που πληρώσαμε ακριβά. Με χιλιάδες ανθρώπινες ζωές. Εμείς έχουμε παρουσιάσει συγκεκριμένο οδικό χάρτη για τον έλεγχο της πανδημίας. Για το «ασφαλές άνοιγμα», τη διαδικασία εμβολιασμού, τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνίας. 

Πρώτη προτεραιότητα παραμένει η ενίσχυση του ΕΣΥ, που ξέμεινε στις εξαγγελίες. Η οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα δεν μπορεί να τελούν σε επ’ αόριστον αναστολή με οριζόντια μέτρα καθολικής εφαρμογής παντού, αλλά απαιτούνται στοχευμένες, ανά περιοχή, παρεμβάσεις, στη βάση αξιόπιστων επιδημιολογικών δεδομένων και μαζικών τεστ. Η διαδικασία εμβολιασμού είναι σημαντικό να εξελιχθεί αποτελεσματικά και με απόλυτη διαφάνεια. 

Η παρέλαση της κυβερνητικής «ελίτ», που εμβολιάστηκε κατ’ εξαίρεση, είναι προκλητική και στέλνει λάθος μήνυμα. Μετά τον σάλο που δημιουργήθηκε, ήρθε ο «κατόπιν ενεργειών μου» πρωθυπουργός να το σταματήσει" σημείωσε. 

 enikos.gr

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια: