25 Ιανουαρίου 2021

Ομαδική δολοφονία οικογένειας στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ


Για «αλλιώτικο είδος κακού» κάνουν λόγω οι αρχές στην Ιντιανάπολις των ΗΠΑ, όπου μέσα σε σπίτι εντοπίστηκε νεκρή μια ολόκληρη οικογένεια πέντε ατόμων, μεταξύ των οποίων και μια έγκυος γυναίκα. Τα θύματα είχαν δεχθεί επίθεση με πυροβόλο όπλο.



Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας μίλησε για «ομαδική δολοφονία» και «στοχευμένη επίθεση».

Την αστυνομία ειδοποίησαν γείτονες, οι οποίοι είδαν έναν έφηβο γιο της οικογένειας πεσμένο στο έδαφος έξω από το σπίτι το απόγευμα της Κυριακής. Οι αστυνομικοί στη συνέχεια βρήκαν στην κατοικία νεκρούς την Κέζι Τσάιλντς, 42 ετών, τον Ρέιμοντ Τσάιλντς, 42 ετών, τον Ελάιτζα Τσάιλντς, 18, τη Ρίτα Τσάιλντς, 13, και την Κιάρα Χόκινς, 19. Η Χόκινς ήταν έγκυος, αλλά δεν ήταν δυνατό να σωθεί το έμβρυο.

Σύμφων με τον αρχηγό της αστυνομίας, Ράνταλ Τέιλορ, δεν πρόκειται για τυχαίο περιστατικό, αλλά για οργανωμένη επίθεση, η οποία έγινε λίγες μόνο ημέρες αφότου η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ξεκινά επιχείρηση για την αντιμετώπιση της οργανωμένης βίας και των εγκλημάτων που σχετίζονται με τη διακίνηση ναρκωτικών, «ειδικά αυτή που συνδέεται με τη φτώχεια και την απελπισία».

Ωστόσο, τόνισε, αυτό που αντιμετώπισαν την Κυριακή ήταν «ένα διαφορετικό είδος κακού», ότι πρόκειται για το μεγαλύτερο περιστατικό φονικής βίας στην πόλη σε διάστημα μεγαλύτερο από μία δεκαετία, ενώ κάλεσε τους πολίτες που πιθανόν είδαν ή γνωρίζουν κάτι να επικοινωνήσουν με τις αρχές.

Το συμβάν έχει σοκάρει την πόλη και ο δήμαρχος Τζο Χόγκσετ είπε ότι πρόκειται για «ομαδικό φόνο» που προκάλεσαν άτομα που έφεραν την τρομοκρατία στην κοινότητα. Κάλεσε το FBI και τις εισαγγελικές αρχές της πολιτείας την Ιντιάνα να συντρέξουν την τοπική αστυνομία στην έρευνα, ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

efsyn.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: