15 Ιανουαρίου 2021

Λιγότερα εμβόλια στα νησιά και "ρουσφέτια" καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Λιγότερες δόσεις εμβολίων έφθασαν σε νοσοκομεία των νησιών οπότε δεν έφθασαν για το προσωπικό που είχε καταχωρηθεί στις λίστες, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος -κάνοντας λόγο για "ρουσφέτια και στους εμβολιασμούς".

"Στο Νοσοκομείο της Χίου δήλωσαν συμμετοχή στον εμβολιασμό 368 συνάδελφοι. Οι δόσεις του εμβολίου που έφθασαν στο νοσοκομείο ήταν για 240 υπαλλήλους. Παρ' ότι λίγα τα εμβόλια, προηγήθηκαν άτομα που δεν έπρεπε να εμβολιαστούν όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Σε όσους συναδέλφους δεν έγινε ο εμβολιασμός, τους είπαν να δηλώσουν συμμετοχή στην ηλεκτρονική πλατφόρμα με αποτέλεσμα να μην γνωρίζουν πότε θα γίνει και πόσο θα καθυστερήσει ο εμβολιασμός τους.

Στο νοσοκομείο Μυτιλήνης καθώς επίσης και στις άλλες μονάδες υγείας του νησιού της Λέσβου δήλωσαν συμμετοχή 458 εργαζόμενοι. Έφθασαν 215 δόσεις εμβολίου. Όσοι πρόλαβαν έκαναν. Στους υπόλοιπους είπαν να εγγραφούν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για να πάρουν σειρά. Που είναι τα εμβόλια; Για τους υγειονομικούς δεν φθάνουν. Ειδικά στα νησιά.

Μαθαίνουμε ότι γίνονται ρουσφέτια και στους εμβολιασμούς. Σε εμβολιαστικά κέντρα νοσοκομείων προηγήθηκαν πολλά άσχετα άτομα. Και μάλιστα νέοι. Έχουμε στοιχεία. Εάν δεν υπήρχαν όλοι αυτοί οι παρατρεχάμενοι θα είχε εμβολιαστεί το υγειονομικό προσωπικό που δήλωσε συμμετοχή στα νησιά.

Τώρα ήρθαν κάποιες δόσεις εμβολίων στα δύο νησιά, όχι για το προσωπικό αλλά για τα ηλικιωμένα άτομα άνω των 85 ετών. Με το σταγονόμετρο τα εμβόλια. Οι υγειονομικοί που δεν ήταν τυχεροί και δεν έκαναν το εμβόλιο δεν κινδυνεύουν περισσότερο από όσους το έκαναν από τη πίσω πόρτα;" καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: