10 Ιανουαρίου 2021

Ολονύχτιες προσπάθειες για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της Sriwijaya Air


Το Boeing 737-500 της αεροπορικής εταιρείας Sriwijaya που κατέπεσε ανοιχτά της Τζακάρτα αναζητούν οι ινδονησιακές αρχές με τις προσπάθειες έρευνας και διάσωσης να βρίσκονται σε εξέλιξη. Το ινδονησιακό ναυτικό έχει αναπτυχθεί για να αναζητήσει το αεροσκάφος. Έχει καθορίσει τις συντεταγμένες και πλοία έχουν αναπτυχθεί στην τοποθεσία, μετέδωσε το Reuters.



Λίγο μετά την τραγική είδηση, συντρίμμια του αεροσκάφους της εταιρείας χαμηλού κόστους φαίνεται ότι εντόπισαν κάτοικοι νησιού κοντά στο σημείο όπου χάθηκαν τα ίχνη του από τα ραντάρ. Σύμφωνα με το BBC, αλλά και με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua, βρέθηκαν αντικείμενα που μοιάζουν να προέρχονται από το αεροσκάφος που αγνοείται.

«Εντοπίσαμε σήματα σε δύο σημεία, μπορεί να πρόκειται για το μαύρο κουτί, θα ερευνήσουμε», είπε ο αξιωματούχος σε δημοσιογράφους πάνω σε πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού που συμμετέχει στην επιχείρηση έρευνας.

Νωρίτερα, ανασύρθηκαν συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη από τη θαλάσσια περιοχή. Ο επικεφαλής των δυτών δήλωσε ότι υπάρχουν πολλά αντικείμενα στον βυθό, όπως και ανθρώπινα μέλη. Ήδη έχουν μεταφερθεί σε σάκους στη στεριά, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.


Το αεροσκάφος με 56 επιβάτες -οι δέκα ήταν παιδιά- και έξι άτομα πλήρωμα συνετρίβη κοντά στο νησί Μαλέ, γεγονός που δεν αφήνει ελπίδες για τους 62 επιβαίνοντες στο αεροσκάφος ενώ γνωστα παραμένουν τα αίτια του δυστυχήματος.
 

Δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου

Στο μεταξύ, όσα περνάνε οι ώρες πληθαίνουν τα ερωτήματα του δυστυχήματος. Το SJY182 δεν είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής επιχειρήσεων και ετοιμότητα της ινδονησιακής Υπηρεσίας Έρευνας και Διάσωσης (Basarnas), Μπαμπάνγκ Σούργιο Άτζι.

«Χρειαζόμαστε να το διασταυρώσουμε για να προσδιορίσουμε γιατί δεν εξέπεμψε σήμα» δήλωσε ο Άτζι, σύμφωνα με το ινδονησιακό πρακτορείο ειδήσεων Antara.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο, η υπηρεσία του ελέγχει τα δεδομένα από αυστραλιανό δορυφορικό σύστημα.

Συγγενείς των επιβατών συρρέουν στο αεροδρόμιο της Τζακάρτα και σε αυτό του Ποντιανάκ, ζητώντας πληροφορίες για το δυστύχημα και τι συνέβη στους ανθρώπους τους.Να θυμίσουμε πως οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας της Ινδονησίας έχασαν την επαφή με αεροσκάφος της εταιρείας Sriwijaya Air περίπου 4 λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Τζακάρτα και σύμφωνα με τον ιστότοπο που παρακολουθεί τις πτήσεις FlightRadar2, το αεροσκάφος έχασε μέσα ένα λεπτό ύψος 10.000 ποδιών.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Ινδονησίας στις 8 π.μ. ώρα Ελλάδας για μια πτήση διάρκειας περίπου μιάμιση ώρας. Ο πύργος ελέγχου έχασε επαφή με το αεροσκάφος 45 λεπτά μετά. Το αεροσκάφος ξεκίνησε από το αεροδρόμιο Soekarno-Hatta και είχε προορισμό το Ποντιανάκ, πρωτεύουσα της επαρχίας του Δυτικού Καλιμαντάν (Νήσος Βόρνεο).

Το αεροσκάφος είναι παλαιότερο από το μοντέλο 737 Max της Boeing, το οποίο έχει εμπλακεί σε δύο διαφορετικά αεροπορικά δυστυχήματα τα τελευταία χρόνια. Ένα από αυτά, ήταν τον Οκτώβριο του 2018, όταν αεροσκάφος της ινδονησιακής Lion Air κατέπεσε στη θάλασσα μόλις 12 λεπτά μετά την απογείωσή του από την Τζακάρτα, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 189 άνθρωποι.

 Πηγή φωτογραφίας:CNN Indonesia

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: