20 Φεβρουαρίου 2021

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Παράταση δύο ημερών στις αιτήσεις

Παρατείνονται για δυο μέρες οι προθεσμίες για την κατάθεση αιτήσεων στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας το πρωί του Σαββάτου στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Όπως είπε ο κ. Σταϊκούρας το Υπουργείο Οικονομικών κρίνει εύλογο το σχετικό αίτημα και σημείωσε ότι μετά την παράταση για τις αιτήσεις , οι πληρωμές θα πάνε δυο – τρεις μέρες μετά την αρχική ημερομηνία που είχε οριστεί και ήταν για τις 3-5 Μαρτίου.

«Έχει μπει η πλειοψηφία των ενδιαφερομένων, περίπου 505 χιλιάδες μέχρι χτες βράδυ και για αυτό δίνουμε παράταση» σημείωσε.

Επίσης, όπως σημείωσε, έχει δοθεί περιθώριο μέχρι τις 30/6 του 2021 για να υποβληθούν όλα τα σχετικά έγγραφα που απαιτούνται από τις επιχειρήσεις για όλους του κύκλους επιστρεπτέας προκαταβολής (πιστοποιητικό μη πτώχευσης) κτλ.

Σύμφωνα με τον Υπ. Οικονομικών προγραμματίζεται ένας νέος κύκλος επιστρεπτέας για πρώτο τρίμηνο και έτσι μετά από τους επτά κύκλους το μέτρο θα συναθροίζει ποσά ενισχύσεων 8,5 δισεκ. ευρώ. «Οι κλειστοί κλάδοι θα έχουν μεγαλύτερο μερίδιο στο νέο κύκλο» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Σε σχέση με την εστίαση ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι γίνεται προσπάθεια για να καλυφθεί μέρος της απώλειας που σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ υπερβαίνει τα 3,5 δισεκ. ευρώ. Ουσιαστικά όπως είπε το κράτος καλύπτει το 30% χασούρας

«Βάλαμε και το όριο των 8,000 για να καλύψουμε επιχειρήσεις με 20 εργαζόμενους. Δώσαμε 850 εκ. στην εστίαση από την Επιστρεπτέα 1 δις σε εργαζόμενους με τις αναστολές και προχωρήσαμε σε μηδενικά ενοίκια και μείωση ΦΠΑ» είπε ο κ. Σταϊκούρας.

Τέλος σε σχέση με την εφαρμογή των νέων δεδομένων με τα ηλεκτρονικά βιβλία σημείωσε ότι θα δοθεί παράταση μετά από επεξεργασία των δεδομένων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: