13 Φεβρουαρίου 2021

Βραζιλία: Μία μητέρα με την κόρη της κρατούνταν σκλάβες επί 6 χρόνια - Πώς σώθηκαν

Επί έξι χρόνια, μία μητέρα με την κόρη της κρατούνταν σκλάβες σε ένα αγρόκτημα στα βορειοανατολικά της Βραζιλίας, ώσπου κατάφεραν να διαφύγουν και να σωθούν από αστυνομικούς.

 Η 44χρονη γυναίκα με την 21χρονη κόρη της εντοπίστηκαν στην άκρη του δρόμου την Τρίτη το βράδυ στην απομακρυσμένη πόλη του Φλοριάνο ενώ κουνούσαν τα χέρια τους καλώντας απεγνωσμένα σε βοήθεια προς περίπολο της ομοσπονδιακής αστυνομίας. 

Ο αστυνομικός Αλεξάντρο Λίμα είπε στο Noticias UOL ότι η μονάδα ήταν στην περιοχή μετά την κλήση από έναν φίλο της μητέρας ο οποίος αποκάλυψε τις σοκαριστικές συνθήκες υπό τις οποίες ζούσαν οι δύο γυναίκες. "Στην προσπάθειά τους να ξεφύγουν κρύφτηκαν σε ένα σχολείο στην άκρη του δρόμου. Όταν οι αστυνομικοί έφθασαν τους είπαν για την κατάσταση στην οποία υπόκειντο. Οι δύο γυναίκες είχαν φθάσει στο αγρόκτημα γύρω στο 2015 και έκτοτε τους απαγόρευσαν την έξοδο από αυτό.

Οι γυναίκες είπαν ότι ο ιδιοκτήτης δεν εκπλήρωσε τη δέσμευσή του να τους δώσει έναν κατώτατο μισθό ή να τους παρέχει τροφή για τις υπηρεσίες τους, αφού είχαν αναλάβει να φροντίζουν το σπίτι του. Μάλιστα, αναφέρεται ότι τις υποχρέωναν να καθαρίζουν το αγρόκτημα αλλά εκείνες δεν μπορούσαν να κάνουν μπάνιο στις εγκαταστάσεις γιατί αυτό επιτρεπόταν μόνο στα αφεντικά τους. 

Οι δύο γυναίκες σχεδίασαν την απόδρασή τους με τη βοήθεια ενός φίλου αφού κατάφεραν να επανακτήσουν προσωπικά αντικείμενα που τους είχαν πάρει. Τα έγγραφα προορίζονταν να χρησιμοποιηθούν για την εξασφάλιση επείγουσας βοήθειας που χορηγήθηκε από την κυβέρνηση λόγω της πανδημίας. Οι δύο γυναίκες τέθηκαν υπό φροντίδα σε Κέντρο Ειδικής Κοινωνικής Πρόνοιας. Η αστυνομία ερευνά σχετικά με τον ιδιοκτήτη του αγροκτήματος.

Πηγή: Daily Mail, g1.globo.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: