1 Φεβρουαρίου 2021

Υποκριτικός ο καβγάς Αναστασιάδη - Κατανά, ανούσιος μπροστά στα προβλήματα των δημοτών

Σαββίδης Παναγιώτης

Ένας ακόμα υποκριτικός καυγάς στήθηκε, στα απόνερα του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης, με εκατέρωθεν ανακοινώσεις και άρθρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε blogs, μεταξύ των δημοτικών συμβούλων Αναστασιάδη και Κατανά με πρόσχημα το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ ΙΙ και την διαχείριση του.

Αυτήν την «φρεσκάδα» φέρνουν τα νέα πρόσωπα και οι νέοι άνθρωποι όπως συνηθίζονται να παρουσιάζονται από τους ημετέρους και τους φίλους τους, κουβαλώντας επάνω τους όμως, ότι πιο στείρο και άγονο στην πολιτική αντιπαράθεση, απολίτικο λόγο, λόγος γεμάτο έπαρση, αλαζονεία, με φθηνούς εξυπνακισμούς και προσωπικές επιθέσεις  που αναζητάει την κολακεία των πολιτικών τους πατρώνων  για την ανέλιξη τους.

Ο ανούσιος καυγάς που έστησαν οι 2 σύμβουλοι έγινε στο περιθώριο της διαχείρισης του μετανευστικού και προσφυγικού ζητήματος μέσα από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ που διαχειρίζεται ο δήμος Κατερίνης και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα εντάσσεται στις κατευθύνσεις της ΕΕ που τόσο η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν πιστά με στόχο την μετατροπή της  χώρα μας σε αποθήκη ψυχών.

Τα κονδύλια που δίνει η ΕΕ έχουν επίσης στόχο να συγκαλύψουν τις αιτίες που χιλιάδες άνθρωποι αφήνουν τις πατρογονικές εστίες τους είτε από τους πολέμους και τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις είτε από την αφόρητη φτώχεια  και δυστυχία.

Πρόσφυγες και μετανάστες ζούνε 5 και 6 χρόνια σε διάφορα camp της χώρας, με κάποια να είναι σε άθλιες συνθήκες όπως το Καρά - Τεπέ στην Μυτιλήνη, που έχουν πνιγεί από την βροχή και τις λάσπες, με το μέλλον να είναι αβέβαιο για αυτούς τους ανθρώπους, που ζούνε ανημέρωτοι και στο σκοτάδι, χωρίς να μπορούν να κάνουν κανένα μελλοντικό σχέδιο για την ζωή τους.

Έτσι λοιπόν τον ρόλο του  «δεσμοφύλακα» θέλουν να κάνουν  διάφοροι μνηστήρες αυτής της πολιτικής που αναλαμβάνουν καίριες θέσεις με το αζημίωτο βέβαια. 

Είναι τόσο εθισμένοι σε αυτή την λογική που ο κύριος Κατανάς πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Δημοτικά Πάρκινγκ» του Δήμου Κατερίνης που διαχειρίζεται το πρόγραμμα με την επωνυμία ΕΣΤΙΑ ΙΙ και διοικητής σε δομή μεταναστών – προσφύγων  στην Μηλιά, αφού εξυμνεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη και υπουργούς της ΝΔ, δεν κάνει καμιά αναφορά περί της ανάγκης για αλληλεγγύη αυτών των ανθρώπων και λέει ότι το θέμα είναι «Εθνικό» για να συσκοτίσει και να εξωραΐσει την πολιτική που στις πλάτες των μεταναστών και των προσφύγων κάποιοι παίζουν «μπάλα» με εκατομμύρια ευρώ, για να εγκλωβίζουν εδώ αυτούς τους ανθρώπους. 

Κύριε Κατανά δεν είναι όλα λεφτά, αγορές, κέρδη και κυρίως όταν μιλάμε για το δράμα ανθρώπων που έφυγαν από τις εστίες τους  κυνηγημένοι και θαλασσοπνιγμένοι εγκλωβίστηκαν στην χώρα μας.

Δεν μπορείτε  να λέτε και να επαίρεστε για αυτό, ότι αφήνονται λεφτά  στην αγορά,  δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας χάρη του «προγράμματος» που διαιωνίζει την ανασφάλεια και την αβεβαιότητα αυτών των ανθρώπων. 

Σε αυτή την κατεύθυνση και ο κύριος Αναστασιάδης που παρεμβαίνει στο θέμα για να χαϊδέψει τα αυτιά ενός ακροδεξιού ακροατηρίου που συνδιαλέγεται, που μετατρέπουν μετανάστες και πρόσφυγες σε αποδιοπομπαίους τράγους, χρεώνοντας τους,  όλα τα κακά που περνάει ο Ελληνικός λαός, αφήνοντας ανέγγιχτη την πολιτική που υπηρετεί τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα, την ολιγαρχία του πλούτου.

Είναι κρίμα ένα τόσο σοβαρό θέμα να γίνεται βορά εκμετάλλευσης και σπέκουλας ιδιοτελών συμφερόντων, δίνοντας  χώρο παράλληλα σε πατριδοκάπηλες, αντιδραστικές και  ρατσιστικές φωνές  που καραδοκούν  για να συμπληρώσουν το πάζλ της διαχείρισης από την σκοπιά του συστήματος και της αθώωσης των πολιτικών που ευθύνονται για τον φαύλο κύκλο της λαϊκής δυστυχίας, της  φτώχειας και της ανέχειας που δεν γνωρίζει χρώματα, εθνότητα φυλή, θρησκεία.

Τα προβλήματα είναι όλα πολιτικά. Το θέμα είναι από ποια σκοπιά τα παλεύεις.

Από την σκοπιά των λαϊκών συμφερόντων  ή από την σκοπιά του κεφαλαίου.

Γιατί δεν μπορείς να είσαι «και με τον χωροφύλαξ και  με τον αστυφύλαξ» όπως θέλουν να μας πείσουν κίβδηλα οι δημοτικοί σύμβουλοι Αναστασιάδης και Κατανάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: