12 Φεβρουαρίου 2021

Αποστόλης Λιακόπουλος: Ο Γιώργος Κυριακίδης επιβεβαιώνει ότι συμμετέχει σε διοίκηση μειοψηφίας και υπερασπίζεται τις απευθείας αναθέσεις σε ΙΚΕ

Αγαπητέ κύριε Κυριακίδη,

Καταλαβαίνω ότι στην παρούσα φάση η στριμωγμένη από τις συνεχείς καταγγελίες δημοτική διοίκηση στην οποία συμμετέχετε ενοχλείται από την τεκμηριωμένη κριτική που της ασκούμε ως συνδυασμός. Για αυτό και σας ζήτησαν να βγείτε δημόσια και για άλλη μία φορά να γράψετε ανακρίβειες εις βάρος του Θανάση Λιακόπουλου, με τον οποίο μάλλον έχετε κάποια ανεξήγητη προσωπική εμμονή. (Πάλι καλά που δεν βγήκαν στην επίθεση κάποια από τα τρολ που συμπτωματικά στηρίζουν τον κ. Κουκοδήμο και επιτίθενται σε όποιον έχει αντίθετη γνώμη).

Με βάση τα όσα ανακατέψατε στο κείμενό σας, σχετικά και άσχετα με το θέμα, σας έχω 10 συγκεκριμένες απαντήσεις:

1. Ο Θανάσης Λιακόπουλος ουδέποτε ενδιαφέρθηκε για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο, όπως ψευδώς αναφέρετε. Γιατί το κάνετε άραγε αυτό; Πιστεύετε πως με τη διασπορά ψευδών ειδήσεων θα κάνετε τον κόσμο να ξεχάσει την αλήθεια;

2. Ο Θανάσης Λιακόπουλος δεν κατέθεσε αίτηση υποψηφιότητας για τη Βουλή, όπως πχ λέγεται ότι κάνατε εσείς για να είστε υποψήφιος βουλευτής με τον Σύριζα στις εκλογές του 2015. Δεν ξέρω αν δοκιμάσατε και παλαιότερα με το ΠΑΣΟΚ / Κινάλ, πάντως σας συστήνω να μην κρίνετε εξ’ ιδίων τα αλλότρια.

3. Μιας και αναφέρετε τα κόμματα, γιατί δεν απαντάτε στο κόμμα που φαίνεται ότι επιστρέψατε, το Κινάλ, που καταγγέλλει σημεία και τέρατα εναντίον της διοίκησης στην οποία συμμετέχετε; Γιατί «κάνετε ότι ψιχαλίζει»;

4. Όταν ο Λιακόπουλος διαφώνησε στο παρελθόν με τον τρόπο λειτουργίας της τότε διοίκησης, είχε το θάρρος να αποχωρήσει, δηλώνοντας δημόσια τη διαφωνία του. Αν εσείς αποκτήσετε ποτέ σας τέτοιο θάρρος και μιλήσετε για όσα καταγγέλλει το κόμμα σας, τότε μπορούμε να ξανασυζητήσουμε το θέμα. Προς το παρόν, μπορείτε να απολαύσετε τη διοίκηση που τόσο επιθυμούσατε και τη φιλία σας με τον κ. Συμεωνίδη και τον κ. Μορφακίδη.

5. Σας ευχαριστούμε για το μάθημα που μας κάνατε στα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και που ουσιαστικά επιβεβαιώσατε ότι είστε διοίκηση μειοψηφίας! Το αν αυτό συμβαίνει και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, δεν αναιρεί το γεγονός ότι συμβαίνει στον Δήμο Κατερίνης! Μειοψηφία λοιπόν, με την επίσημη αναγνώριση του γεγονότος από αντιδήμαρχο της διοίκησης.

6. Παρατηρώ με ενδιαφέρον ότι υπερασπίζεστε απόλυτα την πολιτική της σωρείας απευθείας αναθέσεων σε ΙΚΕ, με την οποία διοικεί η σημερινή μειοψηφική διοίκηση.

Κάτι απολύτως φυσιολογικό, μιας και εσείς ο ίδιος ως αντιδήμαρχος δώσατε απευθείας ανάθεση ύψους 19.986 Ευρώ + ΦΠΑ στην «Αγορά Κατερίνης Μονοπρόσωπη ΙΚΕ», με έδρα στο 1ο χλμ της Παλαιάς Εθνικής Οδού Κατερίνης – Θεσσαλονίκης.

Ο κόσμος διαβάζει και κρίνει, κ. Κυριακίδη.

7. Για τις ακαταστασίες που υποτίθεται πως τακτοποιείτε: Μας έλεγε προεκλογικά ο νέος σας αρχηγός κ. Κώστας Κουκοδήμος (παλιά ήταν ο κ. Νταντάμης) ότι θα πάει στον εισαγγελέα κλπ, κάτι που εμείς στο δημοτικό συμβούλιο στηρίξαμε για να λάμψει η αλήθεια. Αποδείχθηκε ότι ήταν άνθρακες ο θησαυρός = δεν τακτοποιείτε τίποτε από τα παλιά, απλώς λέτε πράγματα που δεν ισχύουν για να νομίζουν κάποιοι ότι παράγετε έργο.

8. Με εξαίρεση το Πολιτιστικό Κέντρο, έργο Χιονίδη και Λιακόπουλου που καθυστερείτε, τις Αστικές Αναπλάσεις, έργο Χιονίδη που καθυστερείτε, την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού μεγάρου, έργο Χιονίδη που καθυστερείτε και τα προγράμματα για μετανάστες, έργο Κουκοδήμου που το τρέχετε με ταχύτητα, ποια είναι τα άλλα κονδύλια και μεγάλα έργα που έχετε φέρει ως τώρα; Συγκεκριμένα, όχι θεωρητικά, όπως κάνετε συνήθως.

9. Επειδή μιλάτε για μελέτες και προτάσεις και έργα (ανύπαρκτα ως τώρα), ας πάμε σε κάτι πρακτικό που δείχνει τι κάνετε στην πραγματικότητα: Ο κ. Κουκοδήμος ανακοίνωσε ότι θα διεκδικήσει χρήματα από το Υπουργείο Υποδομών για την κατασκευή της οδικής σύνδεσης Λόκκοβης – Κοκκινοπηλού και Μεσαίας Μηλιάς – Καρυών. Στις 20 Ιουλίου 2020 ο ίδιος ο υπουργός υποδομών κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής απάντησε στη Βουλή ότι το υπουργείο του έχει αναρμοδιότητα για το συγκεκριμένο έργο!

10. Ο μόνος που καταθέτει συνεχώς προτάσεις στο δημοτικό συμβούλιο είναι ο Θανάσης Λιακόπουλος και ο συνδυασμός μας, που έχω την τιμή να συμμετέχω. Έχετε επιλεκτική ακοή ή είστε απρόσεκτος και δεν ακούτε τι λαμβάνει χώρα στα δημοτικά συμβούλια; Μέχρι και ο ίδιος ο αρχηγός σας, ο κ. Κουκοδήμος, είπε κατ’ επανάληψη ότι ο μόνος που καταθέτει προτάσεις είναι ο συνδυασμός Λιακόπουλου. Τολμάτε να διαφωνήσετε με τον κ. Κουκοδήμο; Βρείτε τα μαζί του πρώτα και μετά συζητάμε ξανά.

Και αν σας ενοχλεί που ανακοινώνουμε τα πάντα στους δημότες μέσω των ΜΜΕ και δεν δουλεύουμε στο παρασκήνιο όπως άλλοι, συγνώμη αλλά μάλλον έχετε αποκτήσει μία στρεβλή αίσθηση περί Δημοκρατίας.

Κύριε Κυριακίδη,

Έχει ενδιαφέρον η μετάλλαξή σας από «σκληρό και άτεγκτο στέλεχος της αντιπολίτευσης που αναζητούσε σκάνδαλα και έκανε καταγγελίες» σε «αντιδήμαρχο που είναι χαρούμενος με τις απευθείας αναθέσεις σε ΙΚΕ και αγνοεί όλες τις σημερινές καταγγελίες».

Κάποια στιγμή θα θέλαμε να δούμε και τη λίστα των προμηθευτών του δήμου στον χώρο αρμοδιότητάς σας, για να δούμε αν αντικαταστήσατε τους προμηθευτές που υπήρχαν επί διοίκησης Χιονίδη με άλλους.

Πάντως σε κάθε περίπτωση το θράσος, η αλαζονεία και η έπαρσή σας καταγράφονται και αξιολογούνται από όλους τους συνδημότες μας.

Εμείς θα συνεχίσουμε να λέμε μπράβο στα λίγα καλά που κάνετε ως διοίκηση, να αναδεικνύουμε τα πολλά σας λάθη και να κάνουμε συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες προτάσεις για να βελτιώσουμε τη ζωή των δημοτών.

Εσείς μπορείτε να συνεχίσετε να έχετε εμμονή με τον Θανάση Λιακόπουλο (το έργο του οποίου ως αντιδήμαρχος δεν θα μπορέσετε ούτε να σκεφτείτε, πόσο μάλλον να υλοποιήσετε) και να ζείτε το όνειρό σας στη διοίκηση του Δήμου της Κατερίνης. Έχετε άλλα 2,5 χρόνια για να χαρείτε.

Μετά τις εκλογές του 2023, η επόμενη διοίκηση του Θανάση Λιακόπουλου και της νέας υπερκομματικής πλειοψηφίας του Δήμου Κατερίνης δεν θα σας χρειαστεί.

Με εκτίμηση

Αποστόλης Λιακόπουλος

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Δεν υπάρχουν σχόλια: