9 Φεβρουαρίου 2021

Ποιότητα πόσιμου νερού (ύδρευση) στον οικισμό του Κορινού

Κατά την επίσκεψη μας στις 04-02-2021 στον οικισμό του Κορινού, το δεύτερο μεγαλύτερο οικισμό του δήμου μας, ενημερωθήκαμε ότι η ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού παραμένει το μεγάλο ζήτημα της κοινότητας.
Με μέλημά μας την υγεία και ασφάλεια του λαού ρωτάμε ξανά την διοίκηση της ΔΕΥΑΚ σχετικά με την κακή ποιότητα του νερού.
Σε σχετική ερώτηση που σας είχαμε θέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο στις 20-05-2020:
«Σε επικοινωνία με τους κατοίκους του Κορινού διαπιστώνεται οτι το πρόβλημα στη διαύγεια του νερού παραμένει. Σας ρωτάμε εάν έχει ελεγχθεί το νερό και ως προς την καταλληλότητα του. Αν είναι μόνο πρόβλημα διαύγειας, πού οφείλεται, αφού και μετά τις παρεμβάσεις σας δεν αντιμετωπίστηκε επιτυχώς, τι άλλα μέτρα σχεδιάζεται να πάρετε»;


Μας είχατε απαντήσει οτι το πρόβλημα επιλύθηκε χωρίς όμως να μας ενημερώσετε για το πως και αν πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακοί έλεγχοι στο νερό και τα αποτελέσματα αυτών.
Το πρόβλημα όμως παραμένει, ακόμα και σήμερα, που καθιστά τις παρεμβάσεις παροδικές, πρόχειρες, αποσπασματικές, χωρίς να έχουν δώσει οριστική λύση.
Εν έτει 2021 και ενώ βρισκόμαστε στην 4η βιομηχανική επανάσταση, στη χωρά μας, στο δήμο μας, υπάρχουν ακόμη οικισμοί που δεν απολαμβάνουν υγιές, ποιοτικό νερό.


Και αυτό γιατί και το νερό ενώ είναι αγαθό απαραίτητο για τη ζωή του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, έχει μετατραπεί στον καπιταλισμό νομοτελειακά σε εμπόρευμα, όπως άλλωστε όλα τα αγαθά, για να κερδίζουν και να αναπαράγουν τα κεφαλαία τους οι λίγοι που τα κατέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: