17 Φεβρουαρίου 2021

Μιχάλης Γεωργιάδης προς τη δημοτική διοίκηση: Αναπλάσεις σε περιοχές που διαμένουν μέλη και συνεργάτες σας + δύο σημεία της Κατερίνης με επείγον πρόβλημα

Τις τελευταίες ημέρες η δημοτική αρχή του Δήμου Κατερίνης προβάλλει στα ΜΜΕ φωτογραφίες από έργα όπου έκανε μικρές αναπλάσεις. Κατ’ αρχήν μπράβο γιατί μετά από μήνες απραξίας άρχισε να κινείται κάτι.

Αν όμως κάποιος δει πιο προσεκτικά τις τοποθεσίες που έγιναν οι αναπλάσεις αυτές, θα παρατηρήσει ότι σε κάποιες από αυτές διαμένουν μέλη και συνεργάτες της.

Εύλογο λοιπόν είναι το ερώτημα: Να περιμένουμε τα ελάχιστα έργα που γίνονται να αφορούν αποκλειστικά «δικούς τους ανθρώπους»;

Τόσο εγώ προσωπικά όσο και όλος μας ο συνδυασμός θεωρούμε ότι οι δημότες δεν πρέπει να χωρίζονται και έχουν ΟΛΟΙ δικαίωμα να ζήσουν καλύτερα και να τους βελτιώνει ο Δήμος τη ζωή τους.

Ενδεικτικά επισημαίνω δύο σημεία της Κατερίνης με επείγον πρόβλημα:

1. Η διασταύρωση των οδών Ξάνθου και Αγίας Λαύρας, εκατό μέτρα πιο κάτω από το Δημοτικό πάρκινγκ Ευκαρπίδη, στην καρδιά της Κατερίνης.

Η ανάπλαση αυτής της διασταύρωσης σε πολυσύχναστη περιοχή χρήζει άμεσης προτεραιότητας. Η έλλειψη πεζοδρομίου δημιουργεί προβλήματα ασφάλειας όχι μόνο στους κατοίκους που διαμένουν εκεί αλλά και σε όσους παρκάρουν για να επισκεφτούν το κέντρο.

2. Μία ακόμη πολυσύχναστη περιοχή με μεγάλα προβλήματα βρίσκεται στην οδό  19ης Μαϊου, τη συναντά κάποιος προερχόμενος από τα Ευαγγελικά στην αρχή της λαϊκής του Σαββάτου.

Όταν βρέχει και έχει λάσπες οι κάτοικοι που φθάνουν εκεί είτε για τη λαϊκή είτε για να περπατήσουν, αναγκάζονται να κατέβουν από το πεζοδρόμιο στον δρόμο με κίνδυνο της ζωή τους.

Περιμένουμε από τη διοίκηση του Δήμου να προτάξει τα συμφέροντα του συνόλου και να προχωρήσει σε ανάπλαση αυτών των δύο σημείων, τουλάχιστον.

Ελπίζουμε να αποφύγει τις αστείες κατηγορίες για το παρελθόν και να επικεντρωθεί στη ζωή των δημοτών σήμερα και αύριο, μιας και για να βελτιώσει τη ζωή αυτή έχει εκλεγεί.

Περιμένουμε λύσεις και έργο ουσίας, όχι λόγια και υποσχέσεις που δεν εκπληρώνονται.

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Μιχάλης Γεωργιάδης

Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: