5 Φεβρουαρίου 2021

Ε. Μπέττυ Σκούφα: «Όχι σε ιδιώτες και εταιρείες η διαχείριση και οι πάγκοι των λαϊκών αγορών, στηρίξτε τους παραγωγούς και μικρομεσαίους εμπόρους»


Εποικοδομητική συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ Ε. Σκούφα με παραγωγούς κι εμπόρους λαϊκών αγορών επί του νέου νομοσχεδίου που φέρνει η κυβέρνηση για τον κλάδο στη βουλή.
Με τους παραγωγούς κι εμπόρους βιοτεχνικών ειδών λαϊκών αγορών της Πιερίας συναντήθηκε η βουλεύτρια Πιερίας (ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία) Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, με αφορμή το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης, που έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων αφού ουσιαστικά ανοίγει το παράθυρο για τους ιδιώτες στη διαχείριση των λαϊκών αγορών και τις εταιρίες, δίνοντας στις τελευταίες τη δυνατότητα να καταλάβουν θέσεις εντός των χώρων της λαϊκής.

Η βουλεύτρια Πιερίας συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Ν. Πιερίας κ. Νίκο Παπανικολάου, τον Πρόεδρο του Σωματείου Επεξεργασμένων Τροφίμων Ν. Πιερίας κ. Λεωνίδα Βουλγάρογλου και τον Εκπρόσωπο του Σωματείου Επαγγελμάτων Πωλητών βιομηχανικών ειδών λαϊκών αγορών Ν. Πιερίας κ. Βασίλη Ταξόπουλο.

Οι παραγωγοί των λαϊκών αγορών συζήτησαν με την βουλεύτρια Πιερίας τις συνέπειες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου στον κλάδο, καθώς παραδίδει επι της ουσίας τα κλειδιά των λαϊκών σε ιδιώτες και επιτρέπει σε εταιρίες να δικαιούνται το 5% των θέσεων κάθε λαϊκής. Επιπλέον καταργεί τις επιτροπές λαϊκών αγορών βγάζοντας εκτός, τους εκπροσώπους των παραγωγών από τις όποιες αποφάσεις.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Παραγωγών Λαϊκών Αγορών Πιερίας κ. Παπανικολάου το αίτημα είναι ένα, η απόσυρση του νομοσχεδίου, αφού με αυτό «ξεπληρώνουν γραμμάτια» , όπως είχε χαρακτηριστικά.

https://youtu.be/MOYOHeRDw7I

Από τη πλευρά της η κα Σκούφα συντάχθηκε στο πλευρό των παραγωγών και στο», κατέληξε η κα Σκούφα.

https://youtu.be/ctccwX_J01Q

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: