2 Φεβρουαρίου 2021

Συγκλονιστική αποκάλυψη της Τζένης Μπότση: Γύρισα και είδα ότι αυτοϊκανοποιούταν, έπαθα σοκ

 

«Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, έκλαιγα. Ήμουν 22 ετών», ανέφερε μεταξύ άλλων η Τζένη Μπότση περιγράφοντας τη δυσάρεστη εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης που έχει βιώσει στο παρελθόν.

Η ηθοποιός Τζένη Μπότση προ ημερών μαζί με τις Αγγελική Λάμπρη και Λουκία Μιχαλά είχαν προχωρήσει σε καταγγελία για σεξουαλική κακοποίηση από γνωστό συνάδελφό τους, και σκηνοθέτη, σαν συνέχεια των αποκαλύψεων που είχε κάνει η Ζέτα Δούκα για έναν επίσης πασίγνωστο ηθοποιό. Το θέμα έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και συνταράσσει τον κόσμο του θεάτρου, με την Τζένη Μπότση τη Δευτέρα (01.02) να φιλοξενείται στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ όπου συγκλόνισε με τη μαρτυρία της.

Η πασίγνωστη ηθοποιός περιέγραψε αναλυτικά τη στιγμή που βίωσε τη σεξουαλική παρενόχληση, σχεδόν βουρκωμένη έφερε στην επιφάνεια ανατριχιαστικές λεπτομέρειες ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τη Σοφία Μπεκατώρου που με την κίνησή της να αποκαλύψει ότι είχε πέσει θύμα βιασμού έδωσε θάρρος σε όλες τις γυναίκες να βγουν και να μιλήσουν.

«Το 1994 είχα τελειώσει τη σχολή. Μετά από κάποιους μήνες επικοινώνησε μαζί μου και μου είπε να πάω σε κάποιο θέατρο για να δούμε ένα έργο. Ήταν ένας λαμπερός πρωταγωνιστής και η χαρά μου ήταν μεγάλη», είπε αρχικά η Τζένη Μπότση.

«Πήγαμε σε ένα διαμέρισμα στην περιοχή του Ζωγράφου γιατί μου είπε ότι γίνονταν έργα στο θέατρο. Εκεί έγινε η οντιστιόν και κάποια στιγμή μου είπε να αφήσω το κείμενο και να αυτοσχεδιάσω, ενώ μου υπαγόρευε εκείνος να πω κάποια χυδαία λόγια. Μάλιστα μου είπε ότι το έργο θα διασκευαζόταν. Δίστασα και μου είπε να το σκεφτώ. Έφυγα, το σκέφτηκα και πήγα πάλι στο ίδιο μέρος. Μου ζητήθηκε να φοράω φούστα. Κάποια στιγμή με έβαλε να χορέψω και με γύρισε προς τον τοίχο. Τον ένιωσα πολύ κοντά μου και όταν γύρισα να τον κοιτάξω είδα ότι αυτοϊκανοποιούταν. Έπαθα σοκ, ούρλιαζα, έκλαιγα. Ήμουν 22 ετών», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Η γνωστή ηθοποιός είπε πως «Το συγκεκριμένο συμβάν δεν το μοιράστηκα με κανέναν για πάρα πολλά χρόνια. Δεν μπόρεσα να το πω στους γονείς μου γιατί δεν θα με άφηναν να ασχοληθώ ξανά με το θέατρο. Λίγες μέρες μετά το είπα στην κοπέλα που ήμασταν μαζί στο καμαρίνι και της είπα να μην πάει. Με πήρε τηλέφωνο προχθές και με ευχαρίστησε».

Επίσης, σχολίασε ότι «Σε όλες τις ακροάσεις ήμουν πολύ επιθετική. Δούλεψα με τον εαυτό μου και έκανα ψυχανάλυση. Ήθελα να το κάνω εδώ και πολλά χρόνια. Υπήρξαν και άλλες γυναίκες που συνέβη το ίδιο. Κατάλαβα ότι από τη στιγμή που γίνεται συνέχεια έπρεπε να το πω. Ζητώ συγγνώμη απ’ όλα τα κορίτσια που δεν μπόρεσα να το σταματήσω. Μιλάω στο τηλέφωνο με γυναίκες που δεν τις ξέρω και νιώθω ότι μιλάω με την αδερφή μου. Τώρα δεν φοβόμαστε. Φτάνει κάθε μορφή βίας».

Η Τζένη Μπότση πρόσθεσε: «Ο χώρος μας είναι υπέροχος και είναι κρίμα να υπάρχουν άνθρωποι που χαλάνε τον χώρο μας...Είναι άλλο το φλερτ και άλλο αυτή η βία. Με έχουν φλερτάρει στη δουλειά και έχω φλερτάρει. Όλο αυτό, όμως, μου έκοψε ένα μεγάλο κομμάτι από την αξιοπρέπειά μου. Γιατί έγινε όλο αυτό; Χρησιμοποιούσε τα όνειρά μας για να μας εξευτελίσει. Δεν θα μπορούσα να χα κάνει τίποτα τότε, κανείς δεν θα μας πίστευε τότε. Τώρα όμως που αισθάνομαι ότι αλλάζει η κοινωνία μας θεώρησα ότι είναι η κατάλληλη στιγμή. Η μητρότητα με έκανε να νιώσω ατρόμητη. Ένιωθα ευθύνη για το παιδί μου. Της έδειξα ότι δεν φοβάμαι την αλήθεια».

 newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: