25 Φεβρουαρίου 2021

Υπόθεση Λιγνάδη: Κενά και παραλείψεις "βλέπουν" αστυνομικοί στο ένταλμα σύλληψης - Δεν έχει κατασχεθεί ούτε το κινητό του

Κενά και παραλείψεις "βλέπουν" αστυνομικοί και νομικοί στο ένταλμα σύλληψης του Δημήτρη Λιγνάδη, με αποτέλεσμα να μην έχει γίνει ακόμα ενδελεχής έρευνα. Οι αστυνομικοί στην Ασφάλεια Αττικής, όταν έλαβαν το σχετικό έγγραφο από την ανακρίτρια, είδαν πως διέταζε μόνον τη σύλληψη του Δημήτρη Λιγνάδη και καμία άλλη ενέργεια. Ούτε έρευνα στο σπίτι του, ούτε κατάσχεση ηλεκτρονικού υπολογιστή ή άλλου μέσου ψηφιακής αποθήκευσης, προκειμένου να γίνει έρευνα για στοιχεία που μπορεί να σχετίζονται με την υπόθεση.



Σύμφωνα με πληροφορίες τους ΑΝΤ1, δεν έχει κατασχεθεί ούτε το κινητό τηλέφωνο του Δημήτρη Λιγνάδη, και παραμένει σε ένα γραφείο της ασφάλειας, μέχρι να το ζητήσει ο ίδιος ή κάποιος πληρεξούσιος του και να το παραλάβει.

Έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., μιλώντας στον ΑΝΤ1, αναφέρουν πως σε παρόμοιες περιπτώσεις στο παρελθόν, πάντοτε οι δικαστικές αρχές ζητούσαν από τους αστυνομικούς τις συγκεκριμένες αυτές ενέργειες, οι οποίες τις περισσότερες φορές απέδωσαν και καρπούς, ακόμα και αν κάποιος είχε επιχειρήσει να καταστρέψει δεδομένα.

Οι ίδιοι αξιωματικοί ξεκαθαρίζουν ότι από τη στιγμή που η υπόθεση είναι στην κύρια ανάκριση, στα χέρια των δικαστικών δηλαδή, οι αστυνομικοί δεν μπορούν να προχωρήσουν σε καμία πράξη χωρίς την εντολή της ανακρίτριας.

 

 enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: