19 Φεβρουαρίου 2021

Παρέμβαση Μητσοτάκη για τον ηθοποιό - σκηνοθέτη που κατηγορείται για παιδεραστία: Να αποδοθεί δικαιοσύνη


Σαφή θέση για την υπόθεση του ηθοποιού - σκηνοθέτη που κατηγορείται για παιδεραστία πήρε νωρίτερα σήμερα Παρασκευή, στη συζήτηση on camera με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην ευαισθησία του για το θέμα- πόσο μάλλον που και ο ίδιος είναι πατέρας μικρών παιδιών - εξέφρασε την πεποίθησή του ότι η Δικαιοσύνη θα διερευνήσει τις καταγγελίες σε βάθος, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου που επέτρεψε στα θύματα της σεξουαλικής κακοποίησης να μιλήσουν. "Εσπασε το πέπλο της σιωπής", ήταν η χαρακτηριστική του φράση. Ο Πρωθυπουργός κάλεσε τα θύματα να μιλήσουν και όπως είπε ο καλύτερος τρόπος είναι να προσφύγουν στην Δικαιοσύνη.

Τώρα είναι η ώρα να σπάσει η σιωπή, είπε ο Πρωθυπουργός. "Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να αποδοθεί δικαιοσύνη", είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι πρέπει να προστατευτούν τα μελλοντικά θύματα.

Από την πλευρά της η Κατερίνα Σακελλαροπούλου σημείωσε ότι πλέον η κοινωνία έχει ωριμάσει και ότι ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για να αποδοθεί δικαιοσύνη μέσα στο πλαίσιο του κράτους δικαίου. "Τα δικαιώματα όλων πρέπει να γίνουν σεβαστά", σημείωσε.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Να προστατεύσουμε τα θύματα

Όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός, "τώρα έχει έρθει η ώρα, έχουν ωριμάσει οι συνθήκες, ασφάλεια ότι αυτά τα περιστατικά θα αντιμετωπιστούν με τη δέουσα σημασία. Θα δούμε την ευκαιρία ως κοινωνία να κάνουμε ένα βήμα μπρος". .

"Να προστατεύσουμε θύματα στο μέλλον. Όποιος σκέφτεται σήμερα να ασκήσει αυτής της μορφής την εξουσιαστική βία, θα το σκεφτεί δυο και τρεις φορές. Θα σκεφτεί έκθεση και τιμωρία" ξεκαθάρισε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασε ότι "το ζήτημα αυτό πρέπει να μας βρει ενωμένους, δεν είναι ζήτημα για κομματική αντιπαράθεση". Στο δημόσιο διάλογο που έχει ανοίξει πρέπει να επιτύχουμε τη μέγιστη δυνατή πολιτική και κοινωνική συναίνεση για να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, πρόσθεσε.


Η επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό:


Ο Πρωθυπουργός έχει βρεθεί στο στόχαστρο του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα που τον κατηγόρησε και χθες ότι προσπαθεί να συγκαλύψει την υπόθεση. Μιλώντας σε εκδήλωση ηθοποιών ο κ. Τσίπρας είπε:

"Επί 20 ημέρες δεν βγαίνει ο πρωθυπουργός μπροστά και να πει ότι ως ο πρώτος πολίτης της χώρας "ενθαρρύνω όλους να βγουν να μιλήσουν”. Δεν μπορούν τέτοια ζητήματα να τα αντιμετωπίζουμε με όρους συγκάλυψης ή ενοχής. Πρέπει να είμαστε καθαροί και να πούμε τα πράγματα με το όνομά τους. Μαθαίνω ότι πολλοί και πολλές δέχονται απειλητικά τηλεφωνήματα, πρέπει όλοι εμείς να βγούμε μπροστά και να στηρίξουμε την αλήθεια και τη δικαιοσύνη. Όσο ψηλά και αν βρίσκονται κάποιοι που έχουν κακοποιήσει πρέπει να δικαστούν και αν είναι ένοχοι να προχωρήσει η υπόθεση. Η σεξουαλική κακοποίηση αφήνει τραύματα ανεξίτηλα στο σώμα και στη ψυχή του ανθρώπου. Δεν μπορούμε να είμαστε ανεκτικοί απέναντι σε τέτοιου είδους φαινόμενα".


Μήνυση από Μενδώνη

Νωρίτερα μηνυτήρια αναφορά - υπόμνημα στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου κατέθεσε η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, με την οποία ζητά την πλήρη διερεύνηση των καταγγελλόμενων υποθέσεων στο θέατρο, από τη Δικαιοσύνη. Η αναφορά της υπουργού θα διαβιβαστεί εντός της ημέρας στην Εισαγγελία Πρωτοδικών, προκειμένου να συσχετιστεί με την ερευνώμενη υπόθεση.



thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια: