23 Φεβρουαρίου 2021

Κινητοποιήσεις φοιτητών σε Αθήνα-Θεσσαλονίκη μετά το όργιο αστυνομικής βίας

Κινητοποιήσεις πραγματοποιούν φοιτητές στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη μία μέρα με τα περιστατικά ακραίας αστυνομικής βίας και τις προσαγωγές και συλλήψεις φοιτητών τη Δευτέρα στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, όπου είχαν κάνει κατάληψη.

Οι φοιτητές διαμαρτύρονται για τη δημιουργία σώματος αστυνομίας στα πανεπιστήμια, αλλά και για τη βίαιη αντιμετώπιση που είχαν οι φοιτητές, που ζητούν με την τήρηση των αναγκαίων μέτρων να επαναλειτουργήσουν διά ζώσης οι σχολές τους.

Στην Αθήνα οι φοιτητές συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου με τήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας πραγματοποιούν συλλαλητήριο.


 
Στη Θεσσαλονίκη, η πορεία των φοιτητών ξεκίνησε από τον χώρο του ΑΠΘ και κατέληξε έξω από τα δικαστήρια. Οι φοιτητές αυτή την ώρα βρίσκονται έξω από το δικαστικό μέγαρο, φωνάζουν συνθήματα κατά του νέου νόμου για τις ανώτατες σχολές και ζητούν την απελευθέρωση των 31 συλληφθέντων που περνούν αυτόφωρο.

Η κατάληψη της Πρυτανείας του ΑΠΘ συνεχίζεται και σήμερα.

Η πορεία κινήθηκε από την οδό Εθνικής Αμύνης, συνέχισε στην Τσιμισκή, όπου στη συμβολή με την Παύλου Μελά συνάντησε τη μοτοπορεία των διανομέων, που είχε ξεκινήσει νωρίτερα από την Καμάρα και στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους διασταυρώθηκε και με τη συγκέντρωση των υγειονομικών.


Στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Ίωνος Δραγούμη, η πορεία σταμάτησε για λίγο στο μπλόκο της αστυνομίας, που με κλούβες είχε αποκλείσει την οδό Πολυτεχνείου και την κάθοδο προς την παραλιακή, ανέβηκε την Ίωνος Δραγούμη και συνέχισε από την Εγνατία ως τα δικαστήρια. Εκεί βρίσκονταν ήδη συγκεντρωμένοι διαδηλωτές, διεκδικώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι 31 συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: