2 Φεβρουαρίου 2021

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθησαν οι "ληστές με την καραμπίνα" - Πώς έπεσαν στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ.

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν οι «ληστές με την καραμπίνα» οι οποίοι το τελευταίο δεκαπενθήμερο είχαν «ρημάξει» καταστήματα στη Δυτική Θεσσαλονίκη. Στα ίχνη τους έφτασαν αστυνομικοί της ειδικής ομάδας του τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας αφού προηγουμένως προχώρησαν στην ανάλυση του γεωγραφικού προφίλ των δραστών και του τρόπου δράσης τους.

Πρόκειται για ένα 46χρονο και έναν 40χρονο, οι οποίοι σύμφωνα με πληροφορίες, κατάγονται από το Καζακστάν και τη Ρωσία αντίστοιχα και μέσα σε 15 μέρες πραγματοποίησαν τέσσερις ένοπλες ληστείες σε καταστήματα της Δυτικής Θεσσαλονίκης.
Πώς δρούσαν οι ληστές με την καραμπίνα

Στο πλαίσιο της έρευνας, βρέθηκαν πειστήρια και υλικό που τους τοποθετεί στους τόπους των έκνομων πράξεων, ενώ αποκαλύφθηκε και ο τρόπος δράσης τους που… κινούνταν σε τρεις άξονες:

Πρώτον, επέλεγαν για να «χτυπήσουν» καταστήματα που βρίσκονταν κοντά στα σπίτια τους για να έχουν εύκολη και γρήγορη πρόσβαση σε αυτά και, κυρίως, ταχεία διαφυγή.

Δεύτερον, προσέγγιζαν καταστήματα κατά τις απογευματινές ή βραδινές ώρες εκμεταλλευόμενοι τη σχεδόν ανύπαρκτη κίνηση στους δρόμους της πόλης λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας και του lockdown που επιβάλλονται στο πλαίσιο των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Τρίτον, απειλούσαν τα θύματά τους με καραμπίνα.

Οι δράστες συνελήφθησαν το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου ενώ επέβαιναν σε μοτοσικλέτα την οποία είχαν κλέψει προηγουμένως από περιοχή του Κορδελιού και την είχαν ήδη χρησιμοποιήσει λίγο νωρίτερα για να πραγματοποιήσουν ληστεία σε κατάστημα των Διαβατών. Ο 46χρονος και ο 40χρονος εντοπίστηκαν από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης και δεν σταμάτησαν στο σήμα τους. Ωστόσο λίγη ώρα αργότερα ακινητοποιήθηκαν ο ένας στη Μενεμένη και ο άλλος στο Κορδελιό, όπου συνελήφθησαν με την αυτόφωρη διαδικασία.

Στη συνέχεια, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του 40χρονου εντοπίστηκαν ρούχα, κράνη και παπούτσια που φορούσε ο ίδιος κατά τη διάπραξη των ληστειών. Η κλεμμένη μοτοσικλέτα αποδόθηκε στον νόμιμο ιδιοκτήτη της. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες -οι οποίοι θα οδηγηθούν στο εισαγγελέα- είχαν απασχολήσει και κατά το παρελθόν την ΕΛ.ΑΣ. για παρόμοια αδικήματα.

Πηγή: grtimes.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: