23 Φεβρουαρίου 2021

Μια πρώτη απάντηση στους ισχυρισμούς Κούγια για την υπόθεση Λιγνάδη

Αίσθηση προκάλεσαν οι πρώτες δηλώσεις του Αλέξη Κούγια για τα βαρύτατα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται ο πελάτης του Δημήτρης Λιγνάδης, με τον γνωστό ποινικολόγο να μιλάει για πολιτικά κίνητρα, επιχειρηματικά συμφέροντα και «επαγγελματίες ομοφυλόφιλους» πίσω από τις μαρτυρίες για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Η πρώτη απάντηση έρχεται από τον Γιάννη Βλάχο, συνήγορο του 25χρονου που η μήνυσή του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη. Ο κ. Βλάχος καταλογίζει ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων και απελπισία πίσω από τους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων, ενώ κάνει λόγο για επιχείρηση τρομοκράτησης θυμάτων και μαρτύρων.

Η δήλωση

Απελπισία και ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων» διαβλέπει στους ισχυρισμούς περί πολιτικών κινήτρων στην υπόθεση Λιγνάδη, ο Γιάννης Βλάχος συνήγορος του 25χρονου που η μήνυση του οδήγησε τον καλλιτέχνη ενώπιον της Δικαιοσύνης για βαρύτατη κατηγορία.

Σε δήλωση που εξέδωσε ο κ. Βλάχος αναφέρει:

«Ο ισχυρισμός ότι ο εντολέας μου, Σουηδός πολίτης, έχει πολιτικά κίνητρα, προσβάλλει τη νοημοσύνη και τη Δικαιοσύνη που ενήργησε με αποφασιστικότητα για την προστασία του κοινωνικού συνόλου, ενώ επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες.

Η απελπισία και η ένδεια υπερασπιστικών επιχειρημάτων δεν πρέπει να αποτελέσει λόγο για να δηλητηριαστεί περαιτέρω ο Έλληνας πολίτης που παρακολουθεί με τρόμο και απέχθεια όσα δυστυχώς συνέβησαν και αποκαλύπτονται καθημερινά. Δεν προσφέρεται ο ανθρώπινος πόνος και το σιωπηλό τραύμα αυτών των ανθρώπων για κομματική εκμετάλλευση.

Το δημοκρατικό και λειτουργικό πολιτικό μας σύστημα οφείλει να αποδείξει ότι δεν επιδέχεται κανενός είδους και σκοπιμότητας, άμεσους ή έμμεσους εκβιασμούς από κατηγορουμένους για βαρύτατα εγκλήματα, και να μην παρασυρθεί σε ανούσιες αντιπαραθέσεις με αφορμή μια κοινωνική και ποινική υπόθεση στην πλάτη κακοποιημένων παιδιών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι προγραμματισμένο να εμφανιστεί αύριο στις 12 για να απολογηθεί, ωστόσο, όπως έχει ήδη προαναγγείλει ο Αλέξης Κούγιας θα ζητήσει κι άλλη παράταση, πιθανότατα για την Πέμπτη.

 efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: