6 Φεβρουαρίου 2021

Ομιλία Φ. Μπαραλιάκου στη Βουλή για τις επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης των επιπτώσεων του COVID-19

Επί του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών για τις επείγουσες ρυθμίσεις αντιμετώπισης των επιπτώσεων της πανδημίας του COVID-19 τοποθετήθηκε με ομιλία του στη Βουλή μέσω WEBEX o Φ. Μπαραλιάκος.


Ο βουλευτής Πιερίας ξεκίνησε τον λόγο του τονίζοντας στο σώμα πως από την αρχή της υγειονομικής κρίσης η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπράκτως στάθηκε συμπαραστάτης των πληττόμενων νοικοκυριών και επιχειρήσεων και θα συνεχίσει να το πράττει για «όσο χρειαστεί». Κι αυτό διότι πρόκρινε έναν συνετό σχεδιασμό της οικονομικής ενίσχυσης και δεν ενέδωσε στις επικίνδυνες σειρήνες του λαϊκισμού, με αποτέλεσμα να είναι σε ετοιμότητα και να διαθέτει αντοχές για όσο διάστημα κρατήσει η πανδημία.

Το Νομοσχέδιο που ψηφίζεται, δήλωσε ο κ. Μπαραλιάκος εισάγει, για πολλοστή φορά τους τελευταίους μήνες, μέτρα οικονομικής ενίσχυσης, φορολογικών ελαφρύνσεων, μορφών χρηματοδότησης και επιδοτήσεων. Με τις διατάξεις φορολογικού και δημοσιονομικού χαρακτήρα, που εμπεριέχει, απλώνει περισσότερο το δίκτυ προστασίας προς τους συμπολίτες μας. Θεσπίζει την
απαλλαγή κατά 100% από την υποχρέωση καταβολής μισθώματος για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο για επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή, την πρόβλεψη καταβολής του 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, ως αποζημίωση στους εκμισθωτές-φυσικά πρόσωπα, από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του ο Βουλευτής Πιερίας επεσήμανε πως η ανθρώπινη ζωή είναι αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα της Κυβέρνησης και η απασχόληση και η επιχειρηματικότητα είναι μόνιμη έγνοια της. Για κάθε θέση εργασίας που μπορεί να διασωθεί θα καταβληθεί εργώδης προσπάθεια. Τόνισε, εξάλλου, πως με το παρόν Νομοθέτημα αναστέλλονται για 75 ημέρες οι προθεσμίες λήξης, εμφάνισης και πληρωμής αξιογράφων ενώ θεσπίζεται προσωρινό μέτρο κρατικής ενίσχυσης επιχειρήσεων με τη μορφή επιδότησης παγίων δαπανών.

Στον επίλογο της ομιλίας του, ο Βουλευτής Πιερίας, ανέφερε « Έχουμε διανύσει μια δύσβατη, επίπονη και κουραστική διαδρομή μέχρι σήμερα. Συνεχίζουμε, ωστόσο, να υψώνουμε ασπίδα προστασίας στους πιο αδύναμους συμπολίτες μας. Πλησιάζουμε στο ξέφωτο της ελπίδας. Με σχέδιο, ρεαλισμό, φρόνηση και μεθοδικότητα καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξέλθουμε στην κανονικότητα, να διεκδικήσουμε το μέλλον που μας αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια: