4 Φεβρουαρίου 2021

Πτώση εκπαιδευτικού αεροσκάφους: Εντοπίστηκε η σορός του πιλότου


Βρέθηκε η σορός του 32χρονου πιλότου του εκπαιδευτικού αεροσκάφους, που αγνοείτο από την περασμένη Κυριακή, κοντά στο σημείο όπου εντοπίστηκαν χθες τα συντρίμμια.
Δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος σε συνεργασία με την επιτροπή διερεύνησης αεροπορικών ατυχημάτων και άλλους φορείς, εντόπισαν και μεταφέρουν τη σορό του χειριστή μικρού αεροσκάφους προκειμένου να την παραλάβει το ΕΚΑΒ.

Χθες το απόγευμα, ελικόπτερο SUPER PUMA της Πολεμικής Αεροπορίας, εντόπισε από αέρος τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους, Β/Δ του οικισμού Καβαλλάρι στο όρος Μιτσικέλι Ιωαννίνων, στα 5-7 ναυτικά μίλια απόσταση δηλαδή από το σημείο που από την πρώτη ημέρα είχε υποδείξει η ΥΠΑ πως χάθηκαν τα ίχνη του μικρού αεροσκάφους, ενώ το πρωί της ίδιας μέρας ένας κυνηγός είχε υποδείξει στις Αρχές πως είδε κάποια λευκά αντικείμενα που έμοιαζαν με συντρίμμια αεροσκάφους, στην ορεινή περιοχή του Δίκορφου προς Ελάτη Ιωαννίνων, πολύ μακριά δηλαδή από το πραγματικό σημείο συντριβής.

Την νύχτα λόγω κακής ορατότητας από την ομίχλη, δεν μπόρεσαν να προσεγγίσουν την περιοχή οι επίγειες δυνάμεις, κάτι που κατέστη δυνατό σήμερα το πρωί, όπου εντοπίστηκαν και από εδάφους τα συντρίμμια του μικρού αεροσκάφους και η σορός του άτυχου πιλότου με καταγωγή από το Ιράκ.

Το χρονικό της πτώσης του αεροσκάφους


Το διθέσιο αεροσκάφος της εκπαιδευτικής σχολής Egnatia Aviation είχε απογειωθεί την Κυριακή (31/01) στις 11:20 τοπική ώρα από ιδιωτική αερολέσχη στην Κοζάνη με προορισμό τα Ιωάννινα και στην πορεία χάθηκε το στίγμα του.

Συγκεκριμένα, στις 13:20 δεν επικοινώνησε με τον ασύρματο με αποτέλεσμα να θεωρείται αγνοούμενο. Το τελευταίο στίγμα είχε καταγραφεί στις 12:28, πέντε ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του αεροδρομίου Ιωαννίνων.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό συνεχίζονταν με αγωνία στην ευρύτερη περιοχή των Μηλιωτάδων Ιωαννίνων, μέχρι την Τετάρτη (03/2) που βρέθηκαν τα συντρίμμια του και σήμερα, Πέμπτη (04/2), που εντοπίστηκε η σορός του πιλότου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: