28 Φεβρουαρίου 2021

Παραιτήθηκε ο Χρήστος Ταραντίλης

Την παραίτησή του υπέβαλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Ταραντίλης, προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επικαλούμενος οικογενειακούς λόγους. Παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να στηρίζει το έργο της κυβέρνησης.

Η Επιστολή του Χρήστου Ταραντίλη

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Θέλω να σας ευχαριστήσω ειλικρινά για τη μεγάλη τιμή να με ορίσετε Υφυπουργό και Κυβερνητικό ΕκπρόσωποΟικογενειακοί λόγοι που προέκυψαν έκτοτε δεν μου επιτρέπουν να συνεχίσω να ασκώ αυτά τα καθήκοντα.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι από τα βουλευτικά έδρανα θα συνεχίσω να είμαι στην πρώτη γραμμή της προσπάθειάς μας για μεγάλες μεταρρυθμίσεις που θα αλλάξουν τη χώρα, τιμώντας πάντοτε την εμπιστοσύνη που μου δείξατε.

Με τιμή,
Χρήστος Ταραντίλης»


Χρέη Κυβερνητικού Εκπροσώπου θα εκπληρώνει η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.


ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Καιρός να ακολουθήσει και η Μενδώνη

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κουμουνδούρου, με την αξιωματική αντιπολίτευση να σχολιάζει την είδηση της παραίτησης Ταραντίλη, ως «αρχή» για να «ακολουθήσει» και η υπουργός Πολιτισμού, διαβεβαιώνοντας ότι «οι ευθύνες Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη δεν θα ξεχαστούν».
«Αντί να παραιτηθεί η κ. Μενδώνη, που έχει γαντζωθεί στη καρέκλα της τη στιγμή που έχουν ξεσηκωθεί εναντίον της όλοι οι άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας, αγανακτισμένοι από τη συγκάλυψη του κατηγορουμένου για παιδεραστία κ. Λιγνάδη, παραιτείται ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αν πρόκειται για τη χαμένη ευθιξία του κ. Μητσοτάκη και της κ. Μενδώνη, του αξίζουν συγχαρητήρια.
Αν, όμως, πρόκειται για τις εσωτερικές ίντριγκες της κυβέρνησης και για το ποιος άδειασε ποιον προκειμένου να καλύψουν τον Λιγνάδη, δεν αφορά κανέναν.
Σε κάθε περίπτωση, οι ευθύνες του κ. Μητσοτάκη για το σκάνδαλο Λιγνάδη - Μενδώνη δεν θα ξεχαστούν.
Και μιας και ο κ. Ταραντίλης έκανε την αρχή, καιρός είναι η κ. Μενδώνη να ακολουθήσει. Το απαιτεί η κοινή λογική».​


«Σεβαστείτε τους λόγους μου»

Απαντώντας στις αντιδράσεις που προκάλεσε η παραίτησή του από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο Χρίστος Ταραντίλης καταγγέλλει την αντιπολίτευση ότι «επιχειρεί να εκμεταλλευτεί πολιτικά την ανακοίνωσή του» και επιμένει ότι οι λόγοι της παραίτησης είναι αυστηρά οικογενειακοί.

«Επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο», αναφέρει μεταξύ άλλων, ενώ δηλώνει ότι μένει «πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η ανακοίνωση του Χρίστου Ταραντίλη

«Διαπιστώνοντας, δυστυχώς, ότι η αντιπολίτευση επιμένει να ερμηνεύει αυθαίρετα την ανακοίνωσή μου, επιχειρώντας να την εκμεταλλευτεί πολιτικά, επανέρχομαι για δεύτερη φορά -ελπίζω και τελευταία: Η παραίτησή μου δεν οφείλεται σε πολιτικούς λόγους. Μένω πιστός στις αρχές της Ν.Δ. και στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, συνεχίζοντας, άλλωστε, να υπηρετώ την παράταξη και τον Πρόεδρο ως Βουλευτής Επικρατείας και να εργάζομαι για το μεταρρυθμιστικό μας πρόγραμμα. Και επαναλαμβάνω κατηγορηματικά ότι θέλησα να παραιτηθώ από τη θέση του κυβερνητικού εκπροσώπου αποκλειστικά για οικογενειακούς λόγους. Παρακαλώ όλους να σεβαστούν τους λόγους αυτούς. Είναι καλό κάποτε όλοι να αντιληφθούμε ότι η πολιτική δράση εξελίσσεται ταυτόχρονα και παράλληλα με την οικογενειακή μας ζωή. Και συχνά, οι δυσκολίες στο ένα πεδίο επηρεάζουν δυσμενώς το άλλο. Η διαχείριση τέτοιων ευαίσθητων ζητημάτων εναπόκειται στις επιλογές κάθε ατόμου, οι οποίες όμως οφείλουν να γίνονται σεβαστές απ’ τους υπολοίπους. Γιατί, διαφορετικά, η πολιτική μετατρέπεται σε ισοπεδωτικό εισβολέα στον ιδιωτικό χώρο κάθε πολίτη. Και αυτό δεν συνάδει με τον πολιτικό πολιτισμό που έχουμε χρέος να οικοδομούμε ημέρα με την ημέρα».

 efsyn.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: