12 Φεβρουαρίου 2021

Θανάσης Λιακόπουλος προς τους δημότες της Κατερίνης: Προσοχή στο τι διαβάζετε

Προσοχή στο τι διαβάζετε. Φαίνεται ότι (συμπτωματικά) υπάρχουν «τρολ» που επιτίθενται σε όποιον κάνει κριτική στον Κώστα Κουκοδήμο και τη διοίκησή του

Αγαπητές συνδημότισσες, Αγαπητοί συνδημότες

Τον τελευταίο καιρό φαίνεται να πληθαίνουν τα κρούσματα περιστατικών όπου εμφανίζονται στο Facebook ψεύτικα προφίλ προσώπων που υποτίθεται ότι ζουν στην Κατερίνη και (συμπτωματικά) κάνουν επίθεση σε οποιονδήποτε κάνει κριτική στον κ. Κώστα Κουκοδήμο και τη διοίκησή του, είτε απλώς τον εκθειάζουν.

Κάποια από τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης που τον τελευταίο καιρό πραγματικά δίνουν μαθήματα δημοσιογραφίας ανέδειξαν τέτοια περιστατικά.

1. Όπως αποκάλυψε ο συνδημότης μας κ. Σπύρος Μπλάτσιος, υποψήφιος διδάκτωρ πληροφορικής, υπήρχε ένα προφίλ με όνομα “Papadopoulou Eleni” και φωτογραφία μίας αυστραλέζας δικηγόρου. Το συγκεκριμένο προφίλ εντοπίστηκε ως ψεύτικο και χρησιμοποιούνταν για να επιτίθεται το άτομο πίσω από αυτό σε όποιον έκανε κριτική στον κ. Κουκοδήμο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίθεση στην κ. Τζένη Κεχαγιοπούλου, επειδή τόλμησε να παραιτηθεί και ουσιαστικά να καταγγείλει ότι άλλα υποσχέθηκε προεκλογικά ο κ. Κουκοδήμος και άλλα έκανε μετεκλογικά.

Το συγκεκριμένο προφίλ διαγράφηκε πλέον από το Facebook, είχε όμως κάτι το πολύ ενδιαφέρον. Το άτομο που έγραφε χρησιμοποιούσε λόγο που παραπέμπει σε συγγραφή... «παραπολιτικών».

2. Όπως αποκάλυψε γνωστό site της πόλης μας, ένα άλλο προφίλ «νταλικέρη από την Κατερίνη» είχε τελικά φωτογραφίες από Γερμανό νταλικέρη. Το προφίλ ανήκει σε κάποιον υποτιθέμενο «Γιώργο Σιδηρόπουλο» και διακρίθηκε για τα μπράβο στη διοίκηση και τις επιθέσεις σε όποιους έκαναν κριτική.

Ο τρόπος γραφής του λέγεται ότι θυμίζει πρόσωπο με συγγραφικό ταλέντο.

Φίλες και Φίλοι,

Ποτέ στην ιστορία του Δήμου Κατερίνης δεν είχαμε τέτοια κρούσματα. Δεν ξέρουμε ακόμη αν όλα αυτά υποκινούνται από κάποιον, ή αν αυθόρμητα κάποιοι άνθρωποι θεώρησαν σκόπιμο να φτιάξουν ψεύτικα προφίλ και να εκθειάσουν τη (μειοψηφική) διοίκηση Κουκοδήμου και να επιτεθούν σε όποιους κάνουν κριτική με επιχειρήματα.

Σας καλώ να κοιτάτε με περισσότερα προσοχή το ποιος γράφει τι και να θυμάστε ότι μπορεί κάποια πρόσωπα να μην είναι στην πραγματικότητα αυτά που εμφανίζονται.

Εμείς θα συνεχίσουμε να ασκούμε τα δημοκρατικά μας καθήκοντα: Να λέμε μπράβο σε κάθε τι σωστό που κάνει η μειοψηφική δημοτική διοίκηση, να κάνουμε κριτική στα πολλά της λάθη και να προτείνουμε ρεαλιστικές προτάσεις για να δημιουργήσουμε δουλειές, να λύσουμε προβλήματα και να βελτιώσουμε τη ζωή όλων των συνδημοτών μας.

Ακολουθεί η ανάρτηση του κ. Σπύρου Μπλάτσιου:

«Μια νέα γενιά διαδικτυακών troll έχουν εμφανιστεί και αυτή τη φορά σε τοπικό επίπεδο. Όλα ξεκίνησαν όταν πριν από λίγο καιρό έλαβα ένα αίτημα φιλίας εδώ στο facebook από κάποιο λογαριασμό με έδρα εδώ την Κατερίνη.

Στην αρχή δεν έδωσα σημασία, μιας που εκείνη την εποχή είχα φτάσει τους 5000 φίλους και δεν μπορούσα να προσθέσω άλλους. Μετά από λίγο καιρό κι ενώ έκανα ένα ξεσκαρτάρισμα των "φίλων" διαπίστωσα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με αυτό το λογαριασμό. Η εικόνα του εξωφύλλου έδειχνε εντελώς ψεύτικη και από την άλλη το πρόσωπο στο προφίλ φαινόταν εντελώς άγνωστο, κάτι που σε μια μικρή επαρχιακή πόλη όπου όλοι λίγο πολύ γνωριζόμαστε δεν ήταν συνηθισμένο.

Με ένα απλό image search βρήκα ότι η φωτογραφία του προφίλ είναι κλεμμένη από ένα άρθρο του αυστραλέζικου abc news που αναφερόταν σε μια ελληνοαυστραλέζα δικηγόρο με όνομα παραπλήσιο με το όνομα του troll. Μόνο που η δικηγόρος ζει μόνιμα στην Αυστραλία και το troll σχολίαζε την τοπική επικαιρότητα της πόλης μας.

Έτσι επικοινώνησα με την δικηγόρο στην Αυστραλία η οποία μου επιβεβαίωσε ότι δεν είναι δικός της ο λογαριασμός αυτός στα social media. Μετά από αυτό χθες έγινε προσφυγή της δικηγόρου στην Ελληνική δικαιοσύνη. Θα ήθελα λοιπόν να πληροφορήσω τον/την κάτοχο του fake profile ότι έχει γίνει ήδη προσφυγή στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος από πλευράς της δικηγόρου και ήδη γίνεται έρευνα. Ελπίζω η Papadopoulou Eleni να μπορέσει να δικαιολογήσει στις αρχές γιατί χρησιμοποιεί σαν εικόνα profile τη φωτογραφία της Ελληνοαυστραλέζας δικηγόρου Elena Pappas.

Εδώ μπορείτε να βρείτε το fake profile https://www.facebook.com/papadopoulou.eleni.33

Μιας που βλέπω ότι έχω 197 κοινούς φίλους με το fake profile προσέξτε λοιπόν, είναι ένα καθαρά προπαγανδιστικό profile....»

Δημοτικός Συνδυασμός «Όλοι Μαζί Μπορούμε Καλύτερα»

Θανάσης Γ. Λιακόπουλος

Επικεφαλής συνδυασμού – δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: