9 Φεβρουαρίου 2021

Γεωργιάδης: Click away - κλειστά σχολεία οι διαφορές με lockdown τύπου Μαρτίου σε Αττική



Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε στην πρόταση του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια για lockdown τύπου Μαρτίου λόγω της αύξησης κρουσμάτων κορονοϊού στην Αττική και επισήμανε ότι οι διαφορές σε σχέση με σήμερα είναι η μέθοδος αγοράς στα καταστήματα μέσω click away και ότι τότε ήταν κλειστά τα σχολεία.«Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά», είπε αναφερόμενος στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια στο OPEN TV περί lockdown τύπου Μαρτίου στην Αττική. «Αν αυτό εισηγηθεί ο υπουργός, τι να σας πω. Εμείς στο υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε άλλες ανησυχίες. O κάθε ένας όμως βλέπει τον τομέα της ευθύνης του, δεν το λέω κριτικά, λογικό είναι», σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν ο υπουργός της Υγείας που είναι ο υπεύθυνος, κάνει μια τέτοια εισήγηση προφανώς θα ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη για την κυβέρνηση», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μετά τη «βόμβα» Κικίλια πως αν δεν είναι καλά τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα θα εισηγηθεί γενικό lockdown στο νομό Αττικής. Ο ίδιος τόνισε ότι η μεγάλη ανησυχία αφορά την Αττική καθώς εκεί ζει ο μισός πληθυσμός της χώρας και είναι πυκνοκατοικημένη και εάν ξεφύγει η πανδημία μπορεί να λάβει πολύ άσχημες διαστάσεις.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε ότι οι αποφάσεις ανακοινώνονται κεντρικά και θεσμικά και πως δεν γνωρίζει τι ακριβώς τι θα πει το γενικευμένο lockdown καθώς η χώρα βρίσκεται ούτως ή άλλως σε lockdown. «Η διαφορά τύπου Μαρτίου με σήμερα είναι κλειστά σχολεία και όχι click away στην αγορά, δεν βλέπω κάποια άλλη διαφορά», είπε και πρόσθεσε ότι κατά τη γνώμη του ο κόσμος της αγοράς έχει τηρήσει απαρέγκλιτα τα μέτρα και το click away δεν έχει επιβαρύνει την κίνηση.


Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι αφού γίνει η εισήγηση θα γίνει συζήτηση και θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα. Πρόσθεσε ότι θα ήταν καλό να δοθεί και λίγος χρόνος για συζήτηση των μέτρων για να μην υπάρξει ξανά πισωγύρισμα.


ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: