11 Φεβρουαρίου 2021

Guillain-Barre : Επιμένει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Γιαννάκος, για τη νοσηλεύτρια που παρέλυσε μετά το εμβόλιο

 

Προβληματισμό έχει προκαλέσει η είδηση ότι 40χρονη νοσηλεύτρια από την Κέρκυρα παρουσίασε το αυτοάνοσο σύνδρομο Guillain-Barre αμέσως μετά τον εμβολιασμό της με τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά τον κοροναϊό.



Συγκεκριμένα, παρά το γεγονός ότι η νοσοκόμα δεν είχε κανένα υποκείμενο νόσημα ούτε είχε διαγνωστεί με αυτό το σύνδρομο, παρουσίασε συμπτώματά του – μεταξύ αυτών παράλυση των κάτω άκρων, κόπωση, μυαλγίες και υψηλό πυρετό.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, συνέδεσε τον εμβολιασμό της γυναίκας με την εμφάνιση του αυτοάνοσου νοσήματος, προκαλώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

«Η συνάδελφος ήταν απολύτως υγιής. Το αυτοάνοσο πρόβλημα το παρουσίασε ως επιπλοκή του εμβολίου. Δεν υπήρχε κανένα πρόβλημα υγείας πριν. Είναι καθαρά επιπλοκή του εμβολίου», σημείωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Στόχος της προκαταρκτικής εξέτασης είναι να διερευνηθεί αν έχει τελεστεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων, με δεδομένο ότι γιατροί της νοσηλεύτριας δεν έχουν καταλήξει ακόμη σε τελική γνωμάτευση.

«Η συνάδελφος αυτήν την στιγμή νοσηλεύεται στο νοσοκομείο. Βρίσκεται σε αναπηρικό καροτσάκι. Φοβάται μήπως επιδεινωθεί η κατάσταση υγείας της. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση», λέει ο Μιχάλης Γιαννακός.
 

Τι ισχυρίζεται ο Μιχάλης Γιαννάκος

Μιλώντας στο MEGA, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ ανέφερε πως συνομίλησε με τη νοσηλεύτρια και πως η ίδια συνδέει αυτό που έπαθε με τον εμβολιασμό

Σημείωσε ότι ο ίδιος προέβη στις συγκεκριμένες δηλώσεις αφού προηγουμένως είχε μιλήσει με γιατρούς του νοσοκομείου που παρακολουθούν τη γυναίκα.

Για την εισαγγελική παρέμβαση, σχολίασε ότι «καλά έκανε ο εισαγγελέας» και πρόσθεσε ότι δεν διέσπειρε καμία ψευδή είδηση και πως το νοσοκομείο Κέρκυρας έχει πράξει τα δέοντα.

Ο κ. Γιαννάκος σημείωσε ότι είναι λογικό να παρουσιάζεται μια παρενέργεια, ένα στατιστικό πρόβλημα ανάμεσα στις δεκάδες χιλιάδες που έχουν εμβολιαστεί στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό τον λόγο, κάλεσε τους πάντες να εμβολιαστούν, καθώς 50.000 υγειονομικοί και 300.000 συνολικά Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί κατά του κοροναϊού δεν έχουν πάθει κάτι.
 

Τα νεότερα για την υγεία της νοσηλεύτριας

Σύμφωνα τόσο με τον κ. Γιαννάκο όσο και τη Ντίνα Ιωάννου, πρόεδρο των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, η 40χρονη νοσηλεύτρια και μητέρα δύο παιδιών είναι καλύτερα σήμερα στην υγεία της.

Η γυναίκα νιώθει τα πόδια της και τα πατάει, αλλά εξακολουθεί να έχει πόνους σε όλο της το σώμα.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εκτίμησε ότι θέλει χρόνο η αποκατάστασή της και ότι η περίπτωσή της πρέπει να τύχει αναγνώρισης ώστε να πάρει αποζημίωση από τις φαρμακευτικές εταιρείες.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: