26 Φεβρουαρίου 2021

Παράταση lockdown στην Αττική, νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα

Την αναμενόμενη παράταση του σκληρού lockdown στην Αττική για τουλάχιστον μια εβδομάδα ανακοίνωσε κι επισήμως ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα.

Εκτός από την Αττική στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου (βαθύ κόκκινο) παραμένουν η Εύβοια, η Αχαΐα και η Αρκαδία, οι δήμοι  Καλυμνίων και Κορδελιού-Ευόσμου Θεσσαλονίκης, ενώ βγαίνει η Μύκονος.

Στο «κόκκινο», όμως μπαίνουν από αύριο το πρωί και νέες περιφερειακές ενότητες όπως:

Λευκάδας

Θεσπρωτίας

Σύρου

Σάμου

Ηρακλείου

Κορινθίας

Στο επίπεδο «αυξημένου κινδύνου» μπαίνουν από αύριο, Σάββατο, στις 6 το πρωί έως τις 8 Μαρτίου οι Περιφερειακές Ενότητες Λευκάδας, εκτός του Μεγανησίου, Θεσπρωτίας, Σύρου, Σάμου, Ηρακλείου και Κορινθίας, καθώς και οι δήμοι Αρταίων, Διδυμότειχου, Λοκρών, Αμφιλοχίας.

Επίσης, παραμένουν «στο κόκκινο» οι Περιφερειακές Ενότητες Κεφαλληνίας, Ηλείας (πλην των δήμων Ανδρίτσαινας-Κρεστένων και Αρχαίας Ολυμπίας), Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Ρεθύμνου, η Θάσος, ο Δήμος Αγιάς της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, ο Δήμος Πύδνας-Κολινδρού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, ο Δήμος Ζίτσας Ιωαννίνων, οι δήμοι Ναυπλιέων και Άργους- Μηκυνών της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, καθώς και οι δήμοι Τανάγρας και Θηβαίων της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας.

Παράλληλα, ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στους δήμους Λάρισας και Βόλου τονίζοντας ότι το επιδημιολογικό φορτίο παρουσιάζει επικίνδυνα αυξητική τάση τα τελευταία 24ωρα. «Παρακαλούμε τους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και συνεπείς στην τήρηση των μέτρων. Η συνεργασία όλων είναι απαραίτητη προκειμένου να μην υπάρξει περαιτέρω έξαρση του ιικού φορτίου και να μην χρειαστεί να ληφθούν επιπλέον μέτρα», είπε ο κ. Χαρδαλιάς. Ακόμη ανακοίνωσε ότι από το «κόκκινο« βγαίνουν οι δήμοι Τεμπών και Καρπάθου, οι οποίοι μπαίνουν στο επίπεδο επιτήρησης.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε νέα μέτρα στους συνοριακούς σταθμούς Κακαβιάς και Ευζώνων που θα ισχύσουν από την 1η έως τις 15 Μαρτίου.

Ειδικότερα:

Το ωράριο διέλευσης θα είναι από τις 7 το πρωί έως τις 7 το απόγευμα και όχι μέχρι τις 11 το βράδυ όπως ίσχυε. Στο μέτρο συμπεριλαμβάνεται και η διέλευση φορτηγών.

Το όριο ατόμων που μπορούν να εισέλθουν στη χώρα από τα 700 μειώνεται στα 400.

Υποχρεωτική χρήση rapid test για όλους τους εισερχόμενους, συμπεριλαμβανομένων και των οδηγών φορτηγών.

Υποχρέωση προσκόμισης αρνητικού τεστ για όλους τους εισερχόμενους, εκτός των οδηγών φορτηγών.

Όλοι όσοι εισέρχονται στη χώρα, πλην των οδηγών φορτηγών, τίθενται σε κατ' οίκον περιορισμό για 14 ημέρες και όχι 7 που ίσχυε μέχρι τώρα.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: