6 Φεβρουαρίου 2021

«Πυρά» για το αλαλούμ με το take away

 

Η κυβέρνηση και ο υπουργός Ανάπτυξης, στην προσπάθειά τους να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα με τις απανωτές ανακοινώσεις για τις αγορές φαγητού - καφέ μέσω take away, δέχονται σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
Η αξιωματική αντιπολίτευση μιλά για «αδιανόητο αλαλούμ (...) ενδεικτικό της αντιμετώπισης που έχει σε όλη τη διαχείριση της πανδημίας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνει ότι «εργαζόμενοι και επιχειρηματίες της εστίασης, πνιγμένοι στην απόγνωσή τους, δεν έχουν απέναντί τους κυβέρνηση, αλλά περιφερόμενο θίασο» και σχολιάζει πως «ίσως την απάντηση για το τι ισχύει τελικά για την εστίαση και το take away να μπορεί να την δώσει ο κ. Μητσοτάκης όταν επιστρέψει από τις διακοπές του στην Ικαρία».


Αιχμηρή ανακοίνωση του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

«Μόνο με φαρσοκωμωδία μοιάζει η στάση της κυβέρνησης απέναντι στην εστίαση.Το πρωί απαγορεύεται το take away, το μεσημέρι επιτρέπεται», αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημας Αλλαγής, αναφορικά με την παραλαβή από το κατάστημα στην εστίαση. «Ο αρμόδιος υπουργός ζητά τα κλειδιά των μαγαζιών, και μετά αρχίζει τις συγγνώμες. Ο πρωθυπουργός δεν έχει κουράγιο να μιλήσει με τους εκπροσώπους των επιχειρήσεων και φωνάζει μερικούς φίλους του για να τους πει ότι όλα καλά. Στο μεταξύ οι επιχειρήσεις απειλούνται με αφανισμό και οι εργαζόμενοι με ανεργία» σημειώνει και προσθέτει: «Να σοβαρευτούν επιτέλους. Οι προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής δείχνουν το τι πρέπει να γίνει».


Κριτική και από το ΜέΡΑ25

Το ΜέΡΑ25 δια του εκπροσώπου του Μιχάλη Κριθαρίδη κατηγορεί την κυβέρνηση και ιδιάτερα τον υπουργό Ανάπτυξης ότι «η διαχείριση της πανδημίας, έχει φύγει από το στάδιο όπου οι πολίτες δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει, κι έχει περάσει στο στάδιο όπου δεν ξέρουν τι θα τους έχει συμβεί στο διαφημιστικό διάλειμμα ανάμεσα σε δύο τηλεοπτικές εμφανίσεις του υπουργού Ανάπτυξης κ. 'Αδωνι Γεωργιάδη». Μέσα σε λίγες ώρες, προσθέτει ο κ. Κριθαρίδης, «κάναμε binge watch την κωμική σειρά «τα νέα μέτρα για το take away", με τις συνεχείς σεναριακές ανατροπές «αναστέλλεται/αναστέλλεται ολίγον/να ζήσουμε να το θυμόμαστε».

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: