30 Μαρτίου 2021

Με κοινή επιστολή τους ζητούν την παραμονή του υποκαταστήματος Πλαταμώνα της ALPHA BANK οι Βουλευτές Πιερίας της ΝΔ, ο Δήμαρχος Δίου Ολύμπου και η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων


Το ορατό ενδεχόμενο αναστολής λειτουργίας και οριστικού κλεισίματος του υποκαταστήματος της Alpha Bank Α.Ε. επιχειρούν να ανατρέψουν με κοινή επιστολή τους προς τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας, οι τρεις βουλευτές της ΝΔ, ο Δήμαρχος Δίου – Ολύμπου και ο Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας – Πέλλας – Ημαθίας.

Αφουγκραζόμενοι τις εύλογες ανησυχίες αλλά και τους έντονους προβληματισμούς των πολιτών της περιοχής κατέθεσαν προς την διοίκηση της Τράπεζας μια σειρά επιχειρημάτων προκειμένου η απόφαση αυτή, η οποία θα έχει αλυσιδωτές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή του Πλαταμώνα, να επανεξεταστεί.

Το υποκατάστημα στον Πλαταμώνα εξυπηρετεί καθημερινώς πολίτες από το σύνολο της Δημοτικής Ενότητας Ανατολικού Ολύμπου - του Δήμου Δίου Ολύμπου- καθώς και τα χωριά του βορείου τμήματος του ΔήμουΤεμπών. Σημειωτέον ότι από την Λάρισα μέχρι το Λιτόχωρο δεν υπάρχει πλέον κανένα τραπεζικό κατάστημα. Πρόκειται για μια περιοχή με ανεπτυγμένη αγροτική και τουριστική οικονομία όπου δραστηριοποιούνται πλήθος επαγγελματιών. Συνταξιούχοι ηλικιωμένοι και άτομα με περιορισμένη πρόσβαση στο διαδίκτυο σε περίπτωση που η απόφαση αυτή οριστικοποιηθεί θα βρεθούν σε μια ιδιότυπη κατάσταση ομηρίας.

Οι βουλευτές της ΝΔ Πιερίας Φώντας Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη Παπαδημητρίου και Σάββας Χιονίδης, ο Δήμαρχος Δίου–Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος και ο Αντιπρόεδρος Ενοικιαζόμενων Δωματίων Πιερίας Βασίλειος Αγάκος ζήτησαν την ικανοποίηση του αιτήματος συνέχισης λειτουργίας του τραπεζικού υποκαταστήματος της Alpha Bank στον Πλαταμώνα υπογραμμίζοντας την ζωτική και πολύπτυχη σημασία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: